Θα γίνει η αγαπημένη σας πίτα-ή σουφλέ με μανιτάρια !!! Πολύ εύκολη και νόστιμη !!
Υλικά
400 γρ. μανιτάρια κομμένα
7 φέτες γαλοπούλα
7 φέτες γκούντα
1 κόκκινη πιπεριά μεγάλη κομμένη σε κομμάτια τετράγωνα μικρά
1 κρεμμύδι ξερό σε φέτες μεγάλο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλλες
6 κλωνιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
φέτες ψωμί για τοστ χωρίς κόρα -ποσότητα τόση όσο να κάνετε 2 στρώσεις στο ταψάκι
Λίγο ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι νερού κρασί
Αλάτι και πιπέρι
Για την επικάλυψη
250 ml γάλα
200 ml κρέμα γάλακτος
4 αβγά
1 κουτ.σούπας. μαγιονέζα
1 κουτ.σούπας. μουστάρδα
Αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
τυρί τριμμένο γκούντα
Εκτέλεση
Πλένουμε σκουπίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια -μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κονσέρβας
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την πιπεριά, το κρεμμύδι, την γαλοπούλα, το γκούντα τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Βάζουμε με 4 κουτ.σούπας.λάδι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια ξερά και φρέσκα μαζί την πιπεριά τον μαιντανό τα μανιτάρια να μαραθούν και να σοταριστούν.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα σβήνουμε με μισό ποτήρι λευκό κρασί.
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά να εξατμιστεί το κρασί .
Ανακατεύουμε καλά τραβάμε από την φωτιά αφήνουμε λίγο στην άκρη να κρυώσει το μείγμα και προσθέτουμε την γαλοπούλα το γκούντα καλό ανακάτεμα ξανά.
Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο ένα βαθύ ταψάκι πυρέξ 22x18cm
Στρώνουμε με φέτες του ψωμιού τοστ να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Ρίχνουμε επάνω το μείγμα μας και καλύπτουμε πάλι με φέτες ψωμί του τοστ.
Σε ένα μπολ, χτυπούμε, με τον αυγοδάρτη , ελαφρά τα αβγά και προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, αλατοπίπερο, τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι γίνει ένας χυλός ομοιόμορφος.
Ρίχνουμε όλο το μείγμα επάνω στη πίτα σιγά σιγά
Αφήνουμε την πίτα στην άκρη μέχρι να δούμε να τραβήξουν τα υγρά.
Ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια το τριμμένο τυρί γκούντα τέλος και ψήνουμε για 30-35 λεπτά περίπου (ανάλογα με το φούρνο) μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της πίτας.Καλή σας όρεξη !!!
* Μπορείτε να προσθέσετε πιπεριές πράσινες κίτρινες αν θέλετε μαζί με την κόκκινη .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ