Υυπέροχα συστατικά συνδυάζονται μοναδικά χαρίζοντας μας απόλαυση!!!
Υλικά
2. 1/2 Κούπες αλεύρι
Αλάτι, λάδι, νερό όσο πάρει.
Ανοίγω 3 φύλλα μεγάλα.
Γέμιση:
3/4 από 1πακετο μακαρόνια Νο 5 ( δηλ αφαιρώ 10 μακαρόνια)
3 κούπες γάλα
5-6 αυγά
350 γρ.φέτα
1 κούπα κεφαλοτύρι
Πιπέρι.
Βράζω τα μακαρόνια altente ρίχνω λίγο κρύο νερό και τα σουρώνω.τα βάζω σε κατσαρόλα και ρίχνω 2 κουτ σούπας βούτυρο να πάει παντού.
Σε ένα μπολ βάζω τα αυγά , τα χτυπώ να διαλυθούν, το γάλα, πιπέρι, κρατώ μισή κούπα από το μείγμα και στο υπόλοιπο ρίχνω τα τυριά , το ανακατεύω και το ρίχνω στα μακαρόνια.
Λαδώνω ένα ταψί Νο 40βαζω το μεγάλο φύλλο λαδώνω .(τα υπόλοιπα 2 φύλλα τα μετρώ με το ταψί ότι περισσεύει το κόβω και τα κομμάτια τα στρώνω πάνω στο μεγάλο φύλλο.
Ρίχνω τη γέμιση, το τρίτο φύλλο, ρίχνω τη μισή κούπα με το μείγμα που κράτησα, γυρίζω τις άκρες , το τελευταίο φύλλο και πάνω βάζω 3 κσ λάδι και γάλα να γίνει μισή κούπα, το χτυπώ και το περιχύνω.
Τρυπώ με μια οδοντογλυφίδα σε πολλές μεριές για να μην σκάσει και ψήνω 180 αέρα και κάτω αντίσταση τελευταία σχάρα.Καλή απόλαυση !!!!
Φωτεινή Παρασκευοπούλου —
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ