Για οσες δεν τον ξέρουν, αυτός ειναι ο μαγικός χυλός για να κάνετε τις πίτες με έτοιμα φύλλα να μοιαζουν με σπιτικές. Αν κάνετε μια πιτα με φύλλα κρούστας, χρησιμοποιηστε τον και κάντε την να μοιάζει σαν χωριάτικη πίτα που ανοίχτηκε με το χέρι… Τον χυλό δεν τον βάζουμε σε σφολιάτα!!!
Υλικά για 10-12 φύλλα κρούστας
2 κούπες αλεύρι
μισή κούπα σπορέλαιοΤα ανακατεύουμε να γίνει ένας χυλός, όχι πολύ σφιχτός ή νερουλός. Απλώνουμε απο 2-3 κουταλιές σε κάθε φύλλο που θα βάζουμε ΕΚΤΟΣ απ το φύλλο που θα βάλουμε τη γέμιση (και να βάλετε χυλο σε αυτό το φύλο, δεν υπάρχει πρόβλημα απλά αν έχει πολλά υγρά η γέμιση θα έχει γεύση αλευρίλα). Τον χυλό που περισσεύει τον ρίχνουμε απο πάνω και χαράζουμε κομμάτια και ψήνουμε περίπου 30-40 λεπτά 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα
Θα δείτε οτι έχει τεράστια διαφορά απ το σκέτο φύλλο κρούστας και είναι ωραίο κόλπο για να πείτε οτι είναι χειροποίητη πίτα .