Η ζύμη αυτή μαζί την αγαπημένη πατάτα ταιριάζουν φούστα-μπλούζα.
Υλικά για 36 κομμάτια
Για την ζύμη:
1/2 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
2 ποτήρια του νερού χλιαρό νερό
1 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 ποτήρι του κρασιού ξύδι
Αλεύρι όσο πάρει για να βγει αφράτη η ζύμη
Για την γέμιση :
4 πατάτες βρασμενες και λιωμένες με το πιρούνι
1/2 κιλό φέτα
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Δυόσμο ξερό
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
2 αυγά
Λίγο Αλάτι
Πιπέρι
1 αυγό (για το άλειμμα)
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη ζύμη ξεκινώντας πρώτα από τα υγρά (νερό,λάδι,ξύδι) έπειτα ρίχνω μέσα τα στερεα (αλάτι,ζάχαρη και αλεύρι όσο χρειαστεί) η ζύμη μας θέλουμε να είναι αφρατη. Την αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Βράζουμε και λιωνουμε τις πατάτες. Θρυμματιζουμε την φέτα και ψιλοκοβουμε τα υλικά(κρεμμύδι, φρ.κρεμμυδάκια, άνηθο) τα ρίχνουμε μέσα στις πατάτες, προσθέτουμε τον ξερό δυοσμο, αλάτι πιπέρι και τα 2 αβγά. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
Ανοίγουμε λεπτό φύλλο και με ένα ποτήρι κόβουμε κύκλους,βάζουμε στην μέση λίγη από την γέμιση μας,κλεινουμε διπλωνοντας το φύλλο μας και με τη βοήθεια ενός πιρουνιου πατάμε ελαφρώς τις άκρες να ενωθούν και να σχηματιστεί ένα σχέδιο. Τρυπάμε λίγο τη ζύμη στο πάνω μέρος και τοποθετούμε σε ταψί με λαδοκολλα
Αλείφουμε με αυγό τα πιτακια μας και τα ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς ώσπου να ροδισουν.
Δείτε το αναλυτικό βίντεο:
Πηγή συνταγής: cookpad.com, womantoc.gr
Πηγή βίντεο: LIVE KITCHEN CHANNEL