Δοκιμάστε το και απολαύστε το !!!!
Υλικά
30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
14 γρ. σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
28 γρ. ζάχαρη κρυσταλλικής
1 πρέζα αλάτι
1 μικρό αυγό
45 ml φρέσκο γάλα
3 κ.σ σπορέλαιο ή ηλιέλαιο ή αμυγδαλέλαιο ή λάδι καρύδας
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
30 γρ. σοκολάτα τριμμένη
2 κ.σ κρέμα γάλακτος χτυπημένη για το σερβίρισμα ή άχνη ζάχαρη
Βουτυρώνουμε ελαφρά μία κούπα του καφέ και ρίχνουμε μέσα το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το αυγό, το γάλα, το σπορέλαιο και τη βανίλια. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενσωματώσει όλο το αλεύρι που βρίσκεται στο πάτο της κούπας. Ρίχνουμε τη σοκολάτα στο κέντρο της κούπας, χωρίς να ανακατέψουμε. Τοποθετούμε στο φούρνο μικροκυμάτων σε πλήρη ισχύ για 2 – 3 λεπτά. Αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει για ένα λεπτό και ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος ή την άχνη ζάχαρη. Σερβίρουμε αμέσως, όσο είναι ζεστό!