ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κρασάτες πανσέτες με πιπεριά, μηλόξιδο, μέλι και μουστάρδα

Κρασάτες πανσέτες με πιπεριά, μηλόξιδο, μέλι και μουστάρδα

Μια πολύ εύκολη συνταγή για αρχάριους , για νόστιμες και οικονομικές, κρασάτες πανσέτες με πιπεριά Φλωρίνης, μηλόξιδο, μέλι και μουστάρδα. Μαγειρέψτε τα στο τηγάνι μέσα σε λίγα λεπτά για να απολαύσετε ένα γρήγορο πεντανόστιμο πιάτο.

Υλικά συνταγής

1000-1.200 γρ. πανσέτες χοιρινές

1 πιπεριά Φλωρίνης σε κυβάκια

3 κ.σ. μηλόξιδο

1 κ.σ. μέλι

2 κ.σ. μουστάρδα

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

Διαφήμιση

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο

1 φλ. τσαγιού λευκό κρασί

1 κ.γ. θυμάρι

αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Αλατοπιπερώνετε τις πανσέτες. Zεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε πλατιά, ρηχή κατσαρόλα. Ρίχνετε σε δόσεις τις πανσέτες στο ζεστό λάδι και τις ροδίζετε και από τις δύο πλευρές. Τις αφαιρείτε από το τηγάνι και τις αφήνετε στην άκρη.

Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στη κατσαρόλα, ρίχνετε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τη πιπεριά και σοτάρετε για 2 λ ή μέχρι να μαλακώσουν. Ξαναβάζετε τις πανσέτες στη κατσαρόλα και τις πασπαλίζετε με το θυμάρι.

Σβήνετε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το οινόπνευμα, προσθέτετε το μέλι ανακατεμένο με τη μουστάρδα και το μηλόξιδο. Βράζετε το φαγητό για 5 λεπτά ακόμη μέχρι να δέσει η σάλτσα. Συνοδέψτε το με βραστά ή φρέσκα λαχανικά ή με πατάτες τηγανιτές.

Πηγή
Διαφήμιση
TAGS:
#αλάτι
#δόσεις
#ελαιόλαδο
#θυμάρι
#κρασί
#κρεμμύδι
#λάδι
#λαχανικά
#μέλι
#πατάτες
#πιάτο
#σάλτσα
#σκόρδο
#στο τηγάνι
#συνταγή
#φαγητό
#φρέσκα