Κοτόπουλο φιλέτο με πεντανόστιμη σάλτσα Αλφρέντο και ζυμαρικό φετουτσίνι, για να απολαύσετε ένα τέλειο, γευστικότατο και χορταστικό στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι και όχι μόνο. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε.
Υλικά συνταγής
500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
3 κ.σ. βούτυρο
400 γρ. ζυμαρικό φετουτσίνι
αλάτι
Για τη σάλτσα τυριού (Αλφρέντο)
150 γρ. βούτυρο
220 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
σκόρδο σε σκόνη (ποσότητα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας)
500 ml γάλα πλήρες (+ λίγο επιπλέον αν απαιτηθεί)
200 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε το κοτόπουλο, ανακατεύοντάς το συχνά, μέχρι να ψηθεί μέχρι μέσα, χωρίς να το παραψήσετε γιατί θα χάσει τους ζωμούς του και θα σκληρύνει. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά.
Εν τω μεταξύ, βάζετε το φετουτσίνι σας να βράσει, αλ τέντε, σε μπόλικο, αλατισμένο, κοχλαστό νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τα στραγγίζετε και τα διατηρείτε ζεστά. Φροντίστε να είναι έτοιμο το ζυμαρικό σας περίπου μαζί με τη σάλτσα τυριού.
Για τη σάλτσα τυριού: Σε μια μέτρια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το τυρί κρέμα και τη σκόνη σκόρδου και ανακατεύετε διαρκώς με σύρμα μέχρι να μαλακώσει το τυρί. Ρίχνετε σταδιακά το γάλα, λίγο τη φορά, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέτετε τη τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει το τυρί και “δέσει” η σάλτσα και αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά. Η σάλτσα θα πήξει σχετικά γρήγορα αλλά μπορείτε να την αραιώσετε όσο θέλετε με λίγο γάλα.
Όσο είναι ακόμα καυτή η κρέμα ρίχνετε μέσα και τις λωρίδες κοτόπουλου και ανακατεύετε. Σερβίρετε το φετουτσίνι και το σερβίρετε με τη σάλτσα και το κοτόπουλο ή εναλλακτικά φτιάχνετε τη κρέμα τυριού σε μεγάλη κατσαρόλα και όταν την αποσύρετε από τη φωτιά μαζί με το κοτόπουλο ρίχνετε μέσα και το ζεστό φετουτσίνι και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε ζεστό το φαγητό σας τρίβοντας από πάνω λίγη επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σημείωση: Aντί για σκόνη σκόρδου μπορείτε να σοτάρετε 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη στο λιωμένο βούτυρο, ανακατεύοντας διαρκώς να “αρωματιστεί” το βούτυρο, πριν προσθέσετε το τυρί.