Στήθος κοτόπουλου με ζυμαρικό λαζανάκι ή λιγκουίνι σε μια υπέροχη σάλτσα γιαουρτιού μουστάρδας. Ένα απλό, γρήγορο και πεντανόστιμο πιάτο για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι και όχι μόνο. Μια συνταγή που θα γίνει η αγαπημένη σας λόγω της απλότητας και της ευκολίας της και του τέλειου γευστικού αποτελέσματος του πιάτου σας.
Υλικά συνταγής
1 πακέτο ζυμαρικό λαζανάκι ή λιγκουίνι ή ταλιατέλες
800 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μακρόστενες λωρίδες 1 εκ. ή σε μικρά κυβάκια 2 εκ.
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
100 ml λευκό ξηρό κρασί
100 ml ζωμό κοτόπουλου
1 κ.γ. πάπρικα ή κάρυ σε σκόνη
3 κ.σ. απαλή μουστάρδα
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
50 ml κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
αλάτι πιπέρι
τριμμένη παρμεζάνα για πασπάλισμα στο σερβίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μπόλικο, κοχλαστό αλατισμένο νερό, βάζετε το ζυμαρικό σας να βράσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμο, κρατάτε 1 φλ. από το νερό που το βράσατε και το στραγγίζετε.
Εν τω μεταξύ κόβετε σε κομμάτια το κοτόπουλό σας, το αλατοπιπερώνετε και το πασπαλίζετε με τη πάπρικα ή το κάρυ. Σε μια ρηχή, φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κομμάτια κοτόπουλου για 4 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσουν απ” όλες τις πλευρές.
Προσθέτετε τη 1 κ.σ. βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σοτάρετε, ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα, για 3 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνετε και το σκόρδο και συνεχίζετε το ανακάτεμα για ½ λ.
Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί ρίχνετε το ζωμό κότας, μια πρέζα αλατοπίπερο, το ½ φλ. από το νερό που κρατήσατε, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό και σιγομαγειρεύετε για 20 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρεμμύδι και ψηθεί μέχρι μέσα το κοτόπουλο.
Σε ένα μπολ αναμιγνύετε καλά τη κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι και τη μουστάρδα. Ρίχνετε το μείγμα στη κατσαρόλα με το κοτόπουλο, ανακατεύετε απαλά και μόλις ενσωματωθεί ρίχνετε τα στραγγισμένα ζυμαρικά και 2-3 κ.σ. από το νερό που κρατήσατε.
Ανακατεύετε απαλά για 1-2 λ περίπου ή μέχρι να ζεσταθεί και καλυφθεί καλά το ζυμαρικό σας από τη σάλτσα. Αν απαιτηθεί προσθέτετε λίγο ακόμα από το νερό που κρατήσατε. Τα σερβίρετε ζεστά πασπαλισμένα με τη τριμμένη παρμεζάνα και καλή σας όρεξη!