ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κοτόπουλο με κριθαράκι στη κατσαρόλα

Κοτόπουλο με κριθαράκι στη κατσαρόλα

Ένα πεντανόστιμο παραδοσιακό φαγητό. Κοτόπουλο με κριθαράκι. Μια συνταγή (βασική ιδέα και φωτό από εδώ) για ένα αγαπημένο και υγιεινό φαγητό, χορταστικό και απολαυστικό για όλη την οικογένεια.

Υλικά συνταγής

1 κοτόπουλο τεμαχισμένο ή 4 μέτρια μπούτια κοτόπουλου

2 μέτρια (ή 1 μεγάλο) κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 μέτρια πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

3/4 ποτηράκι κρασιού, κρασί κόκκινο

4-5 ντομάτες φρέσκιες ψιλοκομμένες ή 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ

1 συσκευασία (200 ml) ελαφρώς συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας

1 κοφτή κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 κ.γ. ζάχαρη

Διαφήμιση

1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

κανέλα – γαρίφαλο-μπαχάρι σε σκόνη

4 φλ. τσαγιού,περίπου, ζωμό κότας

350 γρ. κριθαράκι

αλάτι- πιπέρι

τυρί (παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι) τριμμένο για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τα κομμάτια του κοτόπουλου, μέχρι να πάρουν ένα καφέ χρυσαφί χρώμα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τη πιπεριά.

Όταν μαλακώσουν, προσθέτουμε το σκόρδο ανακατεύουμε για 1/2 λ να βγάλει το άρωμά του και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις “αναπνεύσει” προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, το χυμό, τη το πελτέ, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε 2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας, αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 30-40 λ περίπου ή μέχρι να βράσει καλά το κοτόπουλο. Όταν είναι έτοιμο το αφαιρούμε από τη κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα, στραγγίζοντας τα υγρά του μέσα στη κατσαρόλα και το μεταφέρουμε σε πιατέλα. Το διατηρούμε ζεστό.

Μέσα στη σάλτσα που βράζει ρίχνουμε το κριθαράκι με λίγο αλάτι και το βράζουμε για 13-15 λ με ανοιχτό το καπάκι, προσθέτοντας σταδιακά, όσο απαιτείται από τον υπόλοιπο ζεστό ζωμό κότας. Ανακατεύουμε συχνά για να μη μας κολλήσει. Ο χρόνος ψησίματος καθώς και ο ζεστός κότας που θα απαιτηθεί εξαρτάται από το πόσο αλ τέντε θέλετε το κριθαράκι σας.

Όταν το κριθαράκι μας είναι έτοιμο, το κατεβάζουμε αμέσως, για να μη παραβράσει, από τη φωτιά και το μεταφέρουμε στη πιατέλα μαζί με το κοτόπουλο. Πασπαλίζουμε με το τυρί και λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Πηγή
Διαφήμιση
TAGS:
#αλάτι
#ελαιόλαδο
#ζάχαρη
#κανέλα
#κοτόπουλο
#κρασί
#κρεμμύδι
#κριθαράκι
#μαϊντανό
#οικογένεια
#σάλτσα
#σκόρδο
#συνταγή
#τυρί
#φαγητό
#χρόνος