Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε έναν λαχταριστό σοκολατένιο, δροσερό κορμό σοκολάτας με γεμιστά μπισκότα επιλογής σας; Μια συνταγή (από εδώ) για έναν πανεύκολο, για αρχάριους, κορμό σοκολάτας με 4 μόνο υλικά, έτοιμος σε 15 λ για τη κατάψυξη, που θα εντυπωσιάσει εσάς και τους καλεσμένους σας με την υπέροχη γεύση και υφή του. Δοκιμάστε τον!
Υλικά συνταγής
200 γρ. κουβερτούρα που λιώνει εύκολα (NESTLÉ DESSERT), ψιλοκομμένη
200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35% λιπαρά
200 γρ. βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
2-2 ¼ πακέτα μπισκότα γεμιστά επιλογής σας, σπασμένα σε μικρά κομματάκια
Εκτέλεση συνταγής
Κόβετε το βούτυρο σε κομμάτια, τα βάζετε σε μια κατσαρολίτσα προσθέτετε και τη κρέμα γάλακτος και τα ζεσταίνετε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Μόλις φτάσουν σε σημείο βρασμού τα αποσύρετε από τη φωτιά προσθέτετε μέσα και τα ψιλοκομμένα κομμάτια σοκολάτας και τα αφήνετε για 5 λ να σταθούν χωρίς να τα ανακατέψετε.
Στη συνέχεια τα ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και ένα ένα λείο ομογενοποιημένο, σοκολατένιο μείγμα. Προσθέτετε και τα 2 πακέτα σπασμένα μπισκότα και ανακατεύετε να ενσωματωθούν ισομερώς. Αν απαιτηθεί προσθέστε λίγα επιπλέον σπασμένα μπισκότα.
Παίρνετε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και τη στρώνετε καλά, στη βάση και τα τοιχώματά της με πλαστική σακούλα ή με λαδόκολλα. Αδειάζετε το μείγμα μέσα στη φόρμα, ισιώνετε την επιφάνεια του κορμού σας και τον βάζετε στη κατάψυξη για 3 τουλάχιστον ώρες. Τον βγάζετε από τη κατάψυξη 15 λ πριν τον σερβίρετε.