Απολαύστε τους ανθούς από τα κολοκυθάκια !!!
Yλικά
20-25 κολοκυθοανθοί (ανάλογα με το μέγεθος)
2 φλ.τσ. ρύζι τύπου καρολίνα
2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλoκομμένα
από 1 φλ.τσ. φύλλα μαϊντανού, δυόσμου και άνηθου
3 μέτριες, ώριμες ντομάτες, περασμένες στον τρίφτη
1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εγώ προσθέτω και λίγη τριμμένη φέτα
Eκτέλεση
Πλένουμε προσεκτικά τους κολοκυθοανθούς τους καθαρίζουμε εσωτερικά.
Οταν τους αγοράζουμε δεν τους βάζουμε ψυγείο αλλά σε μία λεκάνη με νερό να διατηρηθούν ζωντανοί και σαν φρεσκοκομμένοι .
Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε 2′ το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε 1′-2′.
Ρίχνουμε τη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει 3′-4′. Βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να μισοκρυώσει και προσθέτουμε λίγη φέτα τριμμένη με το χέρι [προαιρετικά] ανακατεύουμε
Προσθέτουμε τα μυρωδικά, ανακατεύουμε καλά και δοκιμάζουμε το αλάτι. Ετοιμάζουμε ένα ταψί
Γεμίζουμε κάθε ανθό κατά τα 2/3, γυρίζουμε ελαφρά την άκρη του και τα ακουμπάμε στο ταψί με την άκρη προς το πλάι . Κάνουμε το ίδιο με όλους τους ανθούς, ακουμπώντας τους πλάι-πλάι. .Λίγο νερό και λάδι από πάνω και σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν . Καλή όρεξη !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ