Πολύ ωραία κεράσματα για πολλές περιστάσεις !!!
ΥΛΙΚΑ
(για το παντεσπάνι):
5 αυγά,
1φλ.τσαγιού αλεύρι γ.ο.χ,
1φλ.τσαγιού ζάχαρη,
5 κουτ.σούπας κακάο,
1 βανίλια,
1κουτ.σούπας μπέικιν πάουντερ
Τί κάνουμε
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα.
Σε άλλη λεκανίτσα χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη.
Ενώνουμε τους κρόκους με τη μαρέγκα με απαλές κινήσεις για να μη φύγει ο αέρας της μαρέγκας και τέλος προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά τα οποία έχουμε κοσκινίσει.
Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170° για 10-12 λεπτά.
Οι κρέμες είναι οι έτοιμες κρέμες ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ (βανίλια-σοκολάτα).
ΥΛΙΚΑ(για το σιρόπι):
2&1/2 φλ.τσαγιού νερό,
2&1/2 φλ.τσαγιού ζάχαρη,
1 βανίλια,
1 κουτ.γλυκού χυμό λεμόνι
Βράζουμε για 2-3 λεπτά.
ΥΛΙΚΑ(για το γλάσο σοκολάτας)
200 γρ.κουβερτούρα,
200γρ.κρέμα γάλακτος,
2 κουτ.σούπας μέλι ή γλυκόζη.
Τί κάνουμε
Σε μπεν μαρι βάζουμε τη σοκολάτα και την κρέμα να λιώσουν .
Στο τέλος προσθέτουμε και το μέλι.”Κόβουμε κομματάκια παντεσπάνι τα τοποθετούμε στα σφηνάκια και σιροπιάζουμε.
Στη συνέχεια βάζουμε μία στρώση σοκολατένια κρέμα και απο πάνω τη λευκή κρέμα.
Στο τέλος βάζουμε και λίγο από το γλάσο!!!
Διακοσμούμε με ροζέτες σαντιγί ή ότι άλλο θέλουμε.Καλή σας επιτυχία!!!!
Συνταγή Xsysa Ahirkidi —
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ