ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κέικ Νουτέλας με γλάσο σοκολάτας

Κέικ Νουτέλας με γλάσο σοκολάτας

Μια εύκολη συνταγή της Nigella Lawson (προσαρμοσμένο από εδώ) για ένα υπέροχο κέικ Νουτέλας με θρυμματισμένα φουντούκια, περιχυμένο με γλάσο σοκολάτας, γαρνιρισμένο με καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς. Τόσο απλό και εύκολο στη παρασκευή του τόσο υπέροχο στη γεύση του. Δοκιμάστε το!!!

Υλικά συνταγής

6 μεγάλα αυγά (χωριστά οι κρόκοι και τα ασπράδια)

1 πρέζα αλάτι

125 γρ. βούτυρο ανάλατο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου + επιπλέον για άλειμμα ταψιού

400 γρ. Nutella

1 κ.σ. λικέρ Frangelico ή άλλο αρεσκείας σας [*]

100 γρ. φουντούκια αλεσμένα στο μούλτι

100 γρ. κουβερτούρα μαύρη, κομμένη σε κομματάκια, λιωμένη

Για το γλάσο:

100 γρ. φουντούκια ή αμύγδαλα για γαρνίρισμα

Διαφήμιση

125 ml κρέμα γάλακτος πλήρης

1 κ.σ. λικέρ Frangelico

125 γρ. μαύρη κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε ένα ταψάκι με αποσπώμενη βάση, με διάσταση βάσης 23 εκ. και στρώνετε τη βάση του με χαρτί ψησίματος.

Λιώνετε σε μπεν μαρί τα 100 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα, ανακατεύοντας μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα. Την αφαιρείτε από τη φωτιά και την αφήνετε να μισοκρυώσει.

Ρίχνετε σε καθαρό μπολ τα ασπράδια με τη 1 πρέζα αλάτι και τα χτυπάτε με καθαρό μίξερ μέχρι να μέχρι έχετε μια πηχτή μαρέγκα. Την αφήνετε στην άκρη.

Σε άλλο μπολ βάζετε το βούτυρο και τη νουτέλα και τα χτυπάτε με το μίξερ, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το λικέρ, τους κρόκους αυγών και τα αλεσμένα φουντούκια και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. Ρίχνετε και τη λιωμένη κουβερτούρα και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφήνετε το μίξερ.

Προσθέτετε στο μείγμα τη μαρέγκα, σταδιακά σε 3 δόσεις, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματώνετε πλήρως μετά από κάθε προσθήκη . Αδειάζετε το μείγμα στο προθερμασμένο φούρνο και το ψήνετε για 40 λ ή μέχρι το κέικ “ξεκολλήσει” περιμετρικά από το ταψί. Το αφαιρείτε από το φούρνο και το αφήνετε στην άκρη να κρυώνει.

Για το γλάσο και γαρνίρισμα: Βάζετε τα φουντούκια ή τα αμύγδαλα σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς προσθήκη λιπαρής ουσίας και τα καβουρδίζετε, ανακατεύοντας συνεχώς, έως ότου πάρουν χρώμα. Τα βγάζετε από τη φωτιά και μόλις κρυώσουν καλά τα χοντροκόβετε.

Σε μια κατσαρολίτσα με βαρύ πάτο, βάζετε τη κρέμα γάλακτος, το λικέρ και τα κομματάκια σοκολάτας και τα ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο μείγμα. Αφαιρείτε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά και ανακατεύετε το γλάσο μέχρι να χλιαρίνει και αρχίσει να πήζει. Το απλώνετε πάνω από το γλυκό σας. Από πάνω γαρνίρετε με τα καβουρδισμένα, χοντροκομμένα αμύγδαλα ή φουντούκια και το απολαμβάνετε.

[*] Αντί για λικέρ Frangelico μπορείτε να βάλετε άλλο λικέρ αρεσκείας σας ή ρούμι. Αν πρόκειται να το σερβίρετε σε παιδιά βάζετε νερό.

Πηγή
Διαφήμιση
TAGS:
#αλάτι
#αμύγδαλα
#βαθμούς
#γεύση
#δόσεις
#εύκολο
#θερμοκρασία
#κέικ
#κρέμα
#νερό
#παιδιά
#σοκολάτα
#συνταγή