ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καρπουζογλυκό ψυγείου

Καρπουζογλυκό ψυγείου

Καρπουζογλυκό ψυγείου. Ένα δροσερό, απολαυστικό γλυκάκι για να δροσιστείτε και να γλυκαθείτε, εσείς και οι καλεσμένοι σας τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Μια απλή συνταγή της Ντ. Νικολάου (την είδαμε εδώ) για ένα νηστίσιμο καρπουζογλυκό που μπορείτε να το απολαύσετε και τις μέρες της νηστείας.

Υλικά συνταγής

Για την καρπουζόπιτα βάσης:

800 γρ. ψίχα καρπουζιού χωρίς σπόρια

120 γρ. ζάχαρη

½ κ.γ. κανέλα σε σκόνη

125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κ.σ. ελαιόλαδο για άλειμμα ταψιού

3 κ.σ. σουσάμι

3 κ.σ. μέλι ελαφρώς αραιωμένο με λίγο νερό

Διαφήμιση

Για το ζελέ:

600 ml χυμό καρπουζιού

6 φύλλα ζελατίνης (12 γρ.)

120 γρ. ζάχαρη

½ φλιτζάνι γρεναδίνη ή 2 σφηνάκια σιρόπι τριαντάφυλλου

Εκτέλεση συνταγής

Για την καρπουζόπιτα: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Πολτοποιείτε στο μούλτι τη ψίχα από το καρπούζι, τη μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ και προσθέτετε τη ζάχαρη, τη κανέλα και το αλεύρι. Ανακατεύετε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Λαδώνετε ένα τετράγωνο ταψάκι με διάμετρο βάσης 24 εκ. και το πασπαλίζετε με τη μισή ποσότητα του σουσαμιού. Αδειάζετε το μείγμα καρπουζιού στο ταψί, το στρώνετε ομοιόμορφα και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λ. Βγάζετε τη καρπουζόπιτα από το φούρνο, αμέσως όσο είναι καυτή, τη περιχύνετε με το μέλι. Την αφήνετε στην άκρη να χλιαρίνει.

Για το ζελέ: Για να φτιάξετε το χυμό καρπουζιού πολτοποιείτε το καρπούζι και το στραγγίζετε σε σουρωτήρι για να πάρετε μόνο το χυμό του. Μεταφέρετε το χυμό σε κατσαρόλα, προσθέτετε τη ζάχαρη και αφήνετε το καρπουζοχυμό να δέσει πάνω σε σιγανή φωτιά.

Εν τω μεταξύ, μαλακώνετε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό και τα στραγγίζετε καλά. Αποσύρετε από τη φωτιά το “δεμένο” καρπουζοχυμό με τη ζάχαρη, προσθέτετε τα μαλακωμένα και στραγγισμένα φύλλα ζελατίνης και τη γρεναδίνη ή το σιρόπι τριαντάφυλλου και ανακατεύετε καλά.

Περιμένετε να κρυώσει λίγο το μείγμα και το αδειάζετε πάνω από τη χλιαρή καρπουζόπιτα. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο σουσάμι και παγώνετε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί πλήρως ο ζελές. Τη κοβετε σε κομμάτια και τη σερβίρετε. Διατηρείτε στο ψυγείο.

Πηγή
Διαφήμιση
TAGS:
#αλεύρι
#ελαιόλαδο
#ζάχαρη
#κανέλα
#καρπούζι
#κρύο
#μέλι
#νερό
#νηστίσιμο
#σιρόπι
#συνταγή
#Φτιάξετε