Ένα σύννεφο από ελαφρύ φύλλο που γίνεται στον ατμό και μία ντελικάτη κρέμα όλο γλύκα !!!
Για το φύλλο
1 φλ. νερό150 γρ. μαργαρίνη1 φλ. αλεύρι 5 αυγά1 πρέζα αλάτι1 κ.γ baking powder
Για τη γέμιση 3 φλ. γάλα300 γρ. βούτυρο ¾ φλ. ζάχαρη2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 80 γρ κ.σ αλεύρι πατάτας (συνήθως όταν βλέπετε αλεύρι χωρίς γλουτένη είναι αλεύρι πατάτας)2 κρόκοι αυγών
Για τη συναρμολόγηση -Ζάχαρη άχνη
Για το φύλλο
Βράζουμε το νερό με τη μαργαρίνη. Αφαιρούμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύουμε πολύ καλά (κατά προτίμηση με ξύλινο κουτάλι), προσθέτουμε το αλεύρι. Επαναφέρουμε τη κατσαρόλα και πάλι στη φωτιά και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, περίπου για 2 έως 3 λεπτά. Το μείγμα πρέπει να είναι λείο και ομοιόμορφο. Βάζουμε το μείγμα στο μπολ του μίξερ και αφήνουμε να κρυώσει για μερικά λεπτά. Προσθέτουμε ένα αυγό, μια πρέζα αλάτι και το baking powder. Χτυπάμε στο μίξερ για μερικά λεπτά συνεχίζοντας να προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Αλείφουμε με μαργαρίνη, ένα ορθογώνιο ταψί με διαστάσεις 35x 24 εκ. και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Απλώνουμε το μισό μείγμα με μία μαρίζ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C, μέχρι να ροδίσει για περίπου 30 λεπτά. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ψήνουμε και το άλλο μισό του μείγματος, δημιουργώντας τα δύο φύλλα του γλυκού μας.
Για τη κρέμα
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 2 φλιτζάνια γάλα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήνουμε μέχρι το σημείο βρασμού. Ανακατεύουμε το υπόλοιπο γάλα, με τους κρόκους αυγών, τη βανίλια και τα δύο αλεύρια. Προσθέτουμε στο βραστό γάλα το μείγμα, ανακατεύοντας γρήγορα μέχρι να φτιάξουμε μία κρέμα χωρίς κόμπους. Σε ένα λεπτό περίπου θα έχουμε μία παχύρρευστη κρέμα. Αφήνουμε τη κρέμα να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε σταδιακά τη κρύα κρέμα.
Για τη συναρμολόγηση του γλυκού
Τοποθετούμε το ένα φύλο πάνω σε μία ορθογώνια πιατέλα, απλώνουμε τη κρέμα και σκεπάζουμε με το άλλο φύλο. Αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για τρεις ώρες. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.