Η φάβα αποτελεί ένα εξαιρετικά θρεπτικό όσπριο, που προσφέρει πλήθος ευεργετικών συστατικών.
Ειδικότερα, πρόκειται για εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, που
συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και την πρόληψη και αντιμετώπιση διαταραχών όπως η δυσκοιλιότητα.Επιπλέον, διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σε απαραίτητα αμινοξέα, ενώ ο
συνδυασμός της με προϊόντα δημητριακών ή ξηρούς καρπούς, εξασφαλίζει πρόσληψη πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας.Όσον αφορά στα μικροθρεπτικά συστατικά, η φάβα είναι πλούσια σε
Διαφήμιση
Σε κάθε περίπτωση, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνεται από άτομα
με έλλειψη ενζύμου G6PD, καθώς η φάβα που προέρχεται από λαθούρι, μπορεί να οδηγήσει σε εμφάνιση αιμολυτικού επεισοδίου, όπως συμβαίνει και με τα κουκιά.Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr