Γαλατόπιτα νηστίσιμη!
Γρήγορη και εύκολη συνταγή για όσους νηστεύουν ή έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.
Υλικά:
1 λίτρο ρόφημα αμυγδάλου 1/2 φλ. ζάχαρη καστανη 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλο 1 κ.γ. βανίλιαΔιαφήμιση
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το γάλα (ΠΡΟΣΟΧΗ όχι να βράσει) και σιγά σιγά προσθέτουμε όλα τα υλικά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει, για περίπου 10΄.Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί (24 εκατοστά)
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 170 βαθμούς.
Έτοιμη!
Tip: Όταν την βγάλετε από τον φούρνο, μπορείτε να πασπαλίσετε με κανέλα.