Φραουλογλυκό ψυγείου με γιαούρτι και ζελέ! Βάση από πτι μπερ, πλούσια κρέμα βανίλιας με άρωμα φράουλας και ζελέ με άρωμα φράουλας. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα … μαμαδίστικο γλύκισμα που δροσίζει τα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά μας απογεύματα…
Υλικά συνταγής
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
400 γρ. φράουλες, ώριμες, μεγάλου μεγέθους πλυμένες
Για τη κρέμα:
2 φλ. τσαγιού χυμός φράουλας, έτοιμος συσκευασμένος
1 κουτί φρουί ζελέ με γεύση φράουλας
1 συσκευασία φυτική κρέμα γάλακτος, παγωμένη
2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Για το ζελέ:
2 συσκευασίες φρουί ζελέ φράουλα
Εκτέλεση συνταγής
Για τη κρέμα: Σε ένα κατσαρόλι, ζεσταίνετε το χυμό φράουλας. Φτιάχνετε το ζελέ φράουλας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του, χρησιμοποιώντας, αντί για το νερό που αναγράφεται στη συσκευασία, το ζεστό χυμό φράουλας (χρησιμοποιείτε όση ακριβώς ποσότητα αναγράφει το πακέτο και αφήνετε στην άκρη όσο χυμό περισσέψει). Αφήνετε το ζελέ να κρυώσει.
Χτυπάτε στο μίξερ τη φυτική κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει καλά, προσθέτετε το γιαούρτι και ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι να έχετε ομοιογενές μείγμα. Ρίχνετε στο μείγμα και το κρύο ζελέ φράουλας και συνεχίζετε το χτύπημα για 1 λ ακόμα μέχρι να ενσωματωθεί.
Για τη βάση και τη συναρμολόγηση: Βάζετε σε ένα μπολ το χυμό φράουλας που έχει περισσέψει και βυθίζετε στο χυμό ένα-ένα τα μπισκότα πτι-μπερ για 1 δευτερόλεπτο. Στρώνετε τα μπισκότα σε ένα μέτριο, ορθογώνιο κατά προτίμηση πυρίμαχο πυρεξ, καλύπτοντας τελείως το πυθμένα του.
Πάνω από τα μπισκότα απλώνετε τη κρέμα και σχεδόν βυθίζετε στη κρέμα, ολόκληρες τις φράουλες (φροντίστε να είναι οι φράουλες, όσο το δυνατό περισσότερο βυθισμένες). Σκεπάζετε το πυρέξ με πλαστική μεμβράνη και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 1 – 1½ ώρα, μέχρι η κρέμα να σφίξει καλά.
Για το ζελέ: Φτιάχνετε τις δύο συσκευασίες ζελέ φράουλας, σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας. Αφήνετε το ζελέ στην άκρη να κρυώσει και να σφίξει λίγο ώστε να γίνει ελαφρώς παχύρρευστος.
Βγάζετε το γλυκό σας από το ψυγείο, αφαιρείτε τη μεμβράνη και ρίχνετε το ζελέ στην επιφάνεια της κρέμας. Ισιώνετε την επιφάνειά του, ξανασκεπάζετε το πυρέξ με τη πλαστική μεμβράνη και το ξαναβάζετε στο ψυγείο για άλλη 1½ ώρα, μέχρι το ζελέ να σφίξει τελείως. Κόβετε το φραουλογλυκό σας σε κομμάτια και σερβίρετε.