Η φουρτάλια είναι παραδοσιακό Κυκλαδίτικο πιάτο. Τα υλικά της διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή.Είναι μία πολύ πλούσια και χορταστική ομελέτα.
Υλικά για 3 άτομα
4 κουταλιές σούπας λάδι με 1 κουταλιά μεγάλη μαζί βούτυρο
3 πατάτες μεγάλες κομμένες όπως τις κάνουμε τηγανιτές
λουκάνικα σε ροδέλλες
3 με 4 φέτες μπέικον κομμένο κομμάτια
6 αυγά
Τι κάνουμε Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι με το βούτυρο και τηγανίζουμε τις πατάτες .
Μόλις ετοιμαστούν προσθέτουμε τα λουκάνικα κομμένα ροδέλλες και το μπέικον κι ότι άλλο μας κάνει όρεξη .
Σπάμε τα αυγά σε μπολ και τα χτυπάμε καλά.
Τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι και το σκεπάζουμε με ένα μεγάλο πιάτο μέχρι να ψηθούν στην βάση τους .
Οι παλιές νοικοκυρές λένε ότι όλοι η τέχνη είναι σ αυτό το σημείο της φουρτάλιας το γύρισμα .
Αναποδογυρίζουμε λοιπόν με προσοχή μην καούμε το τηγάνι πάνω στο πιάτο μνα κάτσει η ομελέτα μας και την ξαναβάζουμε στο τηγάνι να ψηθεί κι από την άλλη πλευρά.
Σερβίρουμε ζεστή πασπαλίζοντας με τριμμένο κεφαλοτύρι και είναι ένα πλήρες γεύμα μαζί με μία σαλάτα .Καλή όρεξη!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ