ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φετουτσίνι σε κρεμώδη σάλτσα με γιαούρτι και λιαστές ντομάτες

Φετουτσίνι σε κρεμώδη σάλτσα με γιαούρτι και λιαστές ντομάτες

Φετουτσίνι σε κρεμώδη σάλτσα με γιαούρτι και λιαστές ντομάτες. Ένα γευστικότατο πιάτο για το

καθημερινό οικογενειακό τραπέζι και όχι μόνο. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή (από εδώ) για ένα ζυμαρικό τόσο κρεμώδες και πεντανόστιμο… μια γευστική απόλαυση που σίγουρα θα σας φτιάξει τη διάθεση.

Υλικά συνταγής

400 γρ. ζυμαρικό φετουτσίνι

5-6 κ.σ. ελαιόλαδο

4-5 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες

½ φλ. τσαγιού λιαστές ντομάτες, κομμένες σε φέτες

1 κουτί ντοματάκια κονκασέ, στραγγισμένα

3 κ.σ. πελτέ ντομάτας

½ κ.σ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική

½ φλ. τσαγιού γιαούρτι πλήρες

Διαφήμιση

¼ φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών, κρύα + 3-4 σταγόνες χυμός φρέσκου λεμονιού

¾ φλ. τσαγιού ολόκληρα φύλλα μαϊντανού

αλάτι πιπέρι

νιφάδες καυτερής πιπεριάς για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μέτριο μπολ βάζετε τη κρέμα γάλακτος και τις σταγόνες λεμονιού και τα χτυπάτε με αυγοδάρτη μέχρι να αφρατέψει ελαφρώς το μείγμα. Το αφήνετε στην άκρη για 10-15 λ. Στη συνέχεια προσθέτετε στο μπολ με τη κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι και τα ανακατεύετε να ενσωματωθούν πλήρως. Το αφήνετε στην άκρη.

Βάζετε το φετουτσίνι να βράσει σε μπόλικο αλατισμένο νερό στο οποίο έχετε προσθέσει 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Το βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, κρατάτε 1 φλ. νερό από αυτό που το βράσατε και το στραγγίζετε.

Εν τω μεταξύ, σε μεγάλη, ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, τις υπόλοιπες 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε τα σκόρδα και τις λιαστές ντομάτες ανακατεύοντας για 2 λ περίπου.

Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή, προσθέτετε τις στραγγισμένες ντομάτες κονκασέ (χωρίς το χυμό τους), το πελτέ ντομάτας, 4-5 κ.σ. από το βρασμένο νερό (από τα ζυμαρικά που κρατήσατε) και τη κρυσταλλική ζάχαρη και ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει ο πελτές.

Προσθέτετε σταδιακά το μείγμα γιαουρτιού-κρέμας γάλακτος, ανακατεύοντας διαρκώς με ζωηρές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο μέτριο προς χαμηλό και αφήνετε το μείγμα να σιγοβράσει για 5-7 λ περίπου ή μέχρι να πυκνώσει ελαφρώς η σάλτσα. Προσθέτετε αλάτι πιπέρι, τα ολόκληρα φύλλα μαϊντανού ή σπανάκι baby ανακατεύετε και σιγοβράζετε για 1-2 λ επιπλέον ή μέχρι να μαραθούν τα ολόκληρα φύλλα.

Στη συνέχεια ρίχνετε μέσα στη σάλτσα τα στραγγισμένα φετουτσίνι, σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε τη κατσαρόλα πάνω στο μάτι. Ανακατεύετε καλά, να ζεσταθούν τα φετουτσίνι προσθέτοντας σταδιακά, λίγο τη φορά, όσο νερό (από τα βρασμένα φετουτσίνι) απαιτηθεί προκειμένου να έχετε μια σάλτσα που να μην είναι πολύ πηχτή και να καλύψει καλά τα φετουτσίνι.

Πασπαλίζετε (προαιρετικά) και τις νιφάδες τσίλι και σερβίρετε ζεστό το φαγητό σας.

Πηγή
Διαφήμιση
TAGS:
#αλάτι
#γιαούρτι
#γρήγορη
#ελαιόλαδο
#ζάχαρη
#θερμοκρασία
#κρέμα
#νερό
#Οδηγίες
#πιάτο
#σάλτσα
#σκόρδο
#σπανάκι
#συνταγή
#φαγητό