Ενα φαγητό γεμάτο μυρωδιές κι αρώματα είναι ο φασουλοταβάς της Γωγώς !!
Υλικά
1 πακέτο φασόλια χάνδρες η γίγαντες
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη
1 κίτρινη
2 μ κρεμμύδια
κεφτεδάκια
λίγο σέλινο κ άνηθο
4 κουτ σούπας σπιτική σάλτσα ή σε συσκευασία
5-6 ντοματίνια
1 κουτ του γλυκού ζάχαρη
αλάτι κ πιπέρι
1 κούπα από το ζωμό φασολιών
λίγο κρασί

Εκτέλεση
Βράζουμε τα φασόλια σε αλατόνερο αφού τα έχουμε βάλει σε νερό από το βράδυ τα ρίχνουμε στο ταψί.
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με τις πιπεριές
για 5 -6 λεπτά,ρίχνουμε την ζάχαρη κ σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί.
Προσθέτουμε την σάλτσα και τα ντοματίνια ανακατεύουμε και ψήνουμε για πέντε λεπτά ακόμα.

Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε ελαφρά τα κεφτεδακια όπως εσείς τα φτιάχνετε, τα προσθέτουμε στο ταψί ρίχνουμε και τον σέλινο ψιλοκομμένο +τον άνηθο.
Ρίχνουμε μια κούπα από τον ζωμό το αλάτι το πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο μέχρι να κάνει χρώμα και να χυλώσει η σάλτσα!!
Gogo Samiou-
MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ