Νόστιμο καλοκαιρινό πιάτο με υψηλές ποσότητες πρωτεινών και φυτικών ινών !! Δοκιμάστε τα ή σαν κυρίως φαγητό ,ή σαν τσιπουρομεζεδάκι !!
Υλικά
500 γραμ φασόλια
ντοματίνια κομμένα στα δύο
κρεμμύδια σε ροδέλλες
μαιντανό ψιλοκομμένο
λάδι λεμόνι αλάτι πιπέρι .
Βάζουμε τα φασόλια από το βράδυ σε νερό αφού πρώτα τα ξεπλύνουμε καλά .
Χύνουμε το πρωί το νερό τα βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα τα σκεπάζουμε με καυτό νερό και τα βράζουμε περίπου 40 με 50 λεπτά ανάλογα τα φασόλια .
Μόλις δοκιμάσουμε και δούμε ότι τρώγονται τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε γαβάθα .
Προσθέτουμε όλα τα υλικά μαιντανό κρεμμύδι ντοματίνια -εγώ προσθέτω και πιπεριά φλωρίνης λεπτοκομμένες ροδέλλες-και λίγο τσίλι τα ανακατεύουμε και χτυπάμε το λάδι με το λεμόνο σε ένα σέικερ και το ρίχνουμε από πάνω από την σαλάτα μας -δοκιμάστε μήπως θέλουν λίγο αλάτι πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και απολαύστε ένα πιάτο όλο υγεία !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ