Νοστιμότατη και δροσερή σαλάτα, με ελληνικό χαρακτήρα, ιδανική ως ελαφρύ πλήρες γεύμα, για όσους προσέχουν τις θερμίδες.
Υλικά συνταγής:
πράσινα φασολάκια στρογγυλά: 500 γρ.
Ντομάτες: ( ή ντοματίνια)
Κομμένο φέτες κρεμμύδι: 1 μέτριο
Ελιές 1/2 κούπα (χωρίς κουκούτσι)-προαιρετικά
Χοντροτριμμένη φέτα: 1/2 κούπα
Τριμμένο σκόρδο: 1 σκελίδα
Ξύδι: 2 κουταλιές σούπας μηλόξυδο
Ελαιόλαδο: 1/2 κούπα
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
Ρίγανη: 1/2 κουταλάκι τσαγιού
Οδηγίες:
1. Βράζετε νερό και μαγειρεύετε τα φασολάκια για 15 λεπτά– αφού πρώτα κόψετε τις ακρούλες και τα πλύνετε–.
Τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε σαλατιέρα.
2. Χοντροκόβετε τις ντομάτες (αν έχετε ντοματάκια, τα κόβετε στη μέση) και τα βάζετε κι αυτά στο μπολ με τα φασολάκια. Προσθέτετε το κρεμμύδι, τις ελιές και την φέτα.
3. Χτυπάτε μαζί, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το σκόρδο, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο. Περιχύνετε τη σαλάτα, ανακατεύετε και σερβίρετε.
Αν δεν σας αρέσει η φέτα βάλτε παρμεζάνα κομμένη σε λεπτές φετούλες.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ