Από τα καλύτερα Ελληνικά καλοκαιρινά φαγητά !!!
Φαγητό για πολλές βουτιές με ψωμάκι στην πεντανόστιμη σάλτσα του !!!
Υλικά μερίδες 4 με 5
1 κιλό φρέσκα φασολάκια
3 ώριμες ζουληγμένες με τα χέρια
1 κοφτή κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
2 καρότα κομμένα
2 κολοκυθάκια -έβαλα 2 μεγάλα στρογγυλά που είναι μέλι – κομμένα
3 πατάτες μεγάλες κομμένες κυδωνάτες
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξερό βασιλικό
αλάτι πιπέρι λίγη ζάχαρη
1 πρέζα κουρκουμάς
1 κύβο κνορ
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φετάκια
1 με 2 σκελίδες σκόρδο
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι ,τα φασολάκια της πατάτες τα καρότα τα κολοκυθάκια το κρεμμύδι το σκόρδο και τα σοτάρουμε αρκετά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα τακτικά .
Αμέσως μετά προσθέτουμε το αλατοπίπερο ,την ζάχαρη ,τον κουρκουμά τον βασιλικό και τον κύβο και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά μαγειρεύοντας συγχρόνως .
Επόμενο βήμα ρίχνουμε τις ντομάτες λιωμένες με το χέρι ή στο χοντρό μέρος του τρίφτη την κουταλιά πελτέ απ ευθείας μεσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε ξανά για λίγα λεπτά .
Ζεσταίνουμε νερό και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τόσο όσο να σκεπάσει το φαγητό .
Βάζουμε το μάτι στο 2 σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μεχρι να δοκιμάσουμε και να έχουν μαγειρευτεί τα λαχανικά .
Τότε ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα δυναμώνουμε την ενταση φωτιάς και μαγειρεύουμε πολύ λίγο μέχρι να δέσει η σάλτσα του και… καλή μας όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ