Φανταστικά Lemon Bars!!! Μία συνταγή εύκολη, πεντανόστιμη με έντονη τη γεύση του λεμονιού και πάνω απ’ όλα οικονομική!
Για τη βάση μπισκότου
225 γρ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. ζάχαρη
280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (λιγότερο από 1 γρ.)
Για τη γέμιση
6 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου (420-450 γρ.)
400 γρ ζάχαρη
140 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας ξύσμα λεμονιού
Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Για τη βάση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει. Ανακατεύουμε το αλάτι με το αλεύρι, βάζουμε τη ταχύτητα του μίξερ στο χαμηλό και προσθέτουμε σιγά σιγά στο βούτυρο. Χτυπάμε μέχρι να ανακατευτεί πάρα πολύ καλά. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 15 λεπτά. Με αλευρωμένα χέρια απλώνουμε τη ζύμη σε ταψί ελαφρά βουτυρωμένο. Η ζύμη μας πρέπει να έχει πάχος ένα με ενάμιση εκατοστό. Ψήνουμε τη βάση για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά. Αφήνουμε τον φούρνο αναμμένο στην ίδια θερμοκρασία.
Για τη γέμιση
Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, το αλεύρι και το χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε πάνω από τη βάση και ψήνουμε για 30-35 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
Αφήνουμε το γλυκό να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη και κόβουμε σε παραλληλόγραμμες μπάρες.
Μυστικό
Η “κρέμα” άψητη είναι πάρα πολύ νερουλή. Μη νομίσετε ότι έχετε κάνει κάτι λάθος. Στερεοποιείται στο φούρνο.Καλή επιτυχία !!
Συνταγή από την φίλη
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ