Πρόκειται για το τοστ του καλοκαιριού. Μάθετε πώς να το φτιάχνετε και θα θέλετε να το τρώτε όλο το καλοκαίρι.
Είναι εύκολο, νόστιμο και χορταστικό και το τρώνε όλοι όσοι ξέρουν τι θα πει “καλό φαγητό».
Τα υλικά που θα χρειαστείτε για να το φτιάξετε για 2 άτομα είναι:
Για τη σως μαγιονέζας:
- 1 κρόκο αυγού
- 1 κ.σ. λεμόνι
- 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
- 1/2 κ.γ. μηλόξιδο
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1/4 φλ. και 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τον τόνο:
- 1 κονσέρβα τόνου
- 3 κ.σ. μαγιονέζα light
- 1 βραστό αυγό ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. κάπαρη ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- χυμός λεμονιού για γεύση
- αλάτι και πιπέρι
- 4 φέτες ψωμί του τοστ ή 4 κομμάτια μπαγκέτας
- λίγη τριμμένη παρμεζάνα
Αυτή τη συνταγή θα τη φτιάχνετε και θα την ξαναφτιάχνετε.
Για τη σως μαγιονέζας ανακατέψτε τον κρόκο αυγού, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το μηλόξιδο και λίγο αλάτι σε ένα μπολ.
Με ένα μίξερ χτυπήστε το μείγμα του αυγού με το 1/4 φλ. ελαιόλαδο μέχρι το μείγμα να γίνει πηχτό. Αυτό μπορεί να πάρει μερικά λεπτά. Προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι για τη γεύση. Αυτή τη σως μπορείτε να την κρατήσετε στο ψυγείο μέχρι και για μια εβδομάδα.
Για τον τόνο ανακατέψτε σε ένα μπολ τον τόνο, 3 κ.σ. σως μαγιονέζας, το αυγό, την κάπαρη και τον μαϊντανό. Προσθέστε λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
Χωρίστε το μείγμα στα 4 και απλώστε το στο κάθε κομμάτι ψωμιού. Πασπαλίστε με παρμεζάνα και βάλτε τα σάντουιτς στην τοστιέρα για μερικά λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.
Φάτε το σάντουιτς ζεστό.
Φάτε το σάντουιτς ζεστό.