Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα δροσερό, ελαφρύ γλύκισμα για επιδόρπιο αλλά και για όλεςτις ώρες τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Εύκολο στη παρασκευή του, υπέροχο στη γεύση του για να το απολαύσετε μικροί και μεγάλοι.
Υλικά συνταγής
1 φάκελος ζελέ φράουλας (100 γρ. περίπου)
1 κουτί φρουτοσαλάτα /κοκτέιλ φρούτων σε κομπόστα ( 420 γρ. περίπου)
9 μπισκότα σαβαγιάρ ψιλοκομμένα
1 φάκελος κρέμα Άνθος Αραβοσίτου
Αντίστοιχο γάλα + ζάχαρη που αναφέρεται στη συσκευασία για τη κρέμα Άνθος Αραβοσίτου
φράουλες ή άλλο φρούτο επιλογής σας για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
Στραγγίζετε τα φρούτα της κομπόστας. Τοποθετείτε τα φρούτα (χωρίζοντάς τα ισομερώς) σε 6 μικρά (ή κολωνάτα ποτήρια) και βάζετε το ζωμό στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
Φτιάχνετε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, αντικαθιστώντας το κρύο νερό που αναφέρει η συσκευασία με το κρύο ζωμό της κομπόστας. Αν δεν φτάνει συμπληρώνετε με κρύο νερό. Αφήνετε το ζελέ στην άκρη και μόλις κρυώσει ελαφρώς τον ρίχνετε, μοιράζοντας ισομερώς, στα ποτήρια με τα φρούτα. Βάζετε τα ποτήρια στο ψυγείο για 3-4 ώρες ή μέχρι να σφίξει ο ζελές.
Φτιάχνετε τη κρέμα Άνθος Αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την αφήνετε να μισοκρυώσει. Όταν έχει σταθεροποιηθεί καλά ο ζελές, αφαιρείτε τα ποτήρια από το ψυγείο και πασπαλίζετε το ζελέ με τα ψιλοκομμένα σαβαγιάρ. Μοιράζετε πάνω από τα μπισκότα τη κρέμα αραβοσίτου και ξαναβάζετε στο ψυγείο τα ποτήρια για 2-3 ώρες ή μέχρι να μαλακώσουν τα μπισκότα και σφίξει η κρέμα.
Πριν σερβίρετε γαρνίρετε (προαιρετικά) με φράουλες ή άλλο φρούτο επιλογής σας.