Δροσερό σοκολατένιο γλύκισμα ψυγείου με μπισκότα, σταφίδες και ξηρούς καρπούς. Μια εξαιρετικά εύκολη και γρήγορη συνταγή για αρχάριους (από εδώ) για ένα γλύκισμα που θα απολαύσετε μικροί και μεγάλοι, όλες τις εποχές και ώρες εσείς και οι καλεσμένοι σας. Δοκιμάστε το!!!
Υλικά συνταγής
150 γρ. μπισκότα digestive ή Πτι Μπερ, χοντροκομμένα (αυξομειώστε τη ποσότητα ανάλογα με το πάχος του γλυκού που επιθυμείτε)
230 γρ. σοκολάτα ημίγλυκης κουβερτούρας, κομμένη σε κομματάκια
½ φλ. τσαγιού (113 γρ.) βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
½ φλ. τσαγιού σιρόπι γλυκόζης
½ φλ. τσαγιού κομμένα σε κομματάκια φουντούκια ή μακαντέμια
½ φλ. τσαγιού σταφίδες
Εκτέλεση συνταγής
Καλύπτετε με πλαστική μεμβράνη ένα τετράγωνο ταψάκι με διάσταση βάσης 20 ή 22 εκ., φροντίζοντας να καλυφθεί καλά στη βάση και τα τοιχώματά του και να προεξέχει 10 εκ. περίπου πάνω από τα τοιχώματα περιμετρικά για να σκεπάσετε στη συνέχεια το γλυκό σας. Το αφήνετε στην άκρη.
Τοποθετείτε σε μια σακούλα με αεροστεγές κλείσιμο ( τσάντα ziplock) τα μπισκότα και χτυπάτε ελαφρώς με ένα πλάστη ή με την ανάποδη ενός ποτηριού και τα σπάζετε σε μέτρια κομμάτια φροντίζοντας να μην τα συνθλίψετε σε σκόνη. Εναλλακτικά τα κόβετε με τα χέρια σας στα 4 ή 5 κομμάτια. Τα αφήνετε στη άκρη.
Λιώνετε σε μπεν μαρί (ή στο φούρνο μικροκυμάτων) το βούτυρο μαζί με το σιρόπι γλυκόζης και τα κομματάκια σοκολάτας, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να λιώσουν πολύ καλά το βούτυρο και τα κομματάκια σοκολάτας και έχετε μια τελείως λεία σοκολατένια κρέμα.
Αποσύρετε το μπολ με το σοκολατένιο μείγμα από το μπεν μαρί, προσθέτετε τα σπασμένα μπισκότα, τους ξηρούς καρπούς και τις σταφίδες και ανακατεύετε με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και καλυφθούν πλήρως τα μπισκότα με τη σοκολάτα.
Αδειάζετε ομοιόμορφα το μείγμα στο στρωμένο με τη μεμβράνη ταψάκι, το σκεπάζετε πλήρως με τη μεμβράνη που προεξέχει περιμετρικά και το βάζετε στο ψυγείο για 3 τουλάχιστον ώρες ή μέχρι να παγώσει και σταθεροποιηθεί καλά. Πριν σερβίρετε το ξεφορμάρετε με τη βοήθεια της μεμβράνης, το κόβετε σε κομμάτια μεγέθους επιλογής σας και το … απολαμβάνετε!