Δροσερό μπισκοτογλυκό, με μπισκότα πτι μπερ και στρώσεις κρέμας βανίλιας και σοκολάτας. Μια εύκολη και απλή συνταγή (από εδώ) για ένα γλύκισμα που θα απολαύσετε όλες τις ώρες, σε όλες τις περιστάσεις.
Υλικά συνταγής
36-40 μπισκότα πτι μπερ
1 ½ κ.σ. στιγμιαίο καφέ [*]
Για τη κρέμα ζαχαροπλαστικής:
2 κρόκοι αυγών
3 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. κορν φλάουερ
300 ml γάλα
1 μπαστουνάκι βανίλιας
Για τη κρέμα σοκολάτας:
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια
2 κρόκους αυγών
200 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης 36 % λιπαρά
αμύγδαλα, κακάο, σπασμένο μπισκότο για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
Για τη κρέμα σοκολάτας: Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί μέχρι να γίνει ρευστή και ομοιογενής. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τους κρόκους των αυγών έναν έναν, χτυπώντας δυνατά. Χτυπάτε χωριστά την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί, την ενσωματώνετε στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύετε απαλά, από κάτω προς τα επάνω με μια μαρίζ. Αφήνετε την κρέμα στο ψυγείο να κρυώσει.
Για τη κρέμα ζαχαροπλαστικής: Βράζετε το γάλα με το μπαστουνάκι της βανίλιας. Αποσύρετε από τη φωτιά και μόλις γίνει χλιαρό, αφαιρείτε τη βανίλια. Χτυπάτε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ σε μικρό, πυρίμαχο σκεύος και προσθέτετε σιγά σιγά το χλιαρό γάλα χτυπώντας διαρκώς. Δένετε τη κρέμα ζαχαροπλαστικής σε χαμηλή φωτιά [ή σε μπεν μαρί] και την αφήνετε να κρυώσει στο ψυγείο.
Διαλύετε τον καφέ σε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό και κατόπιν βάζετε σε τετράγωνο ή παραλληλόγραμμο σκεύος μια στρώση πτι μπερ. Τα περιχύνετε με λίγο καφέ. Απλώνετε μία στρώση σοκολατένια κρέμα.
Επαναλαμβάνετε με μία στρώση μπισκότα, τα περιχύνετε με καφέ και απλώνετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Κατόπιν πάλι μπισκότα και σοκολατένια κρέμα και τελειώνετε με μπισκότα. Πασπαλίζετε τα πλαϊνά του γλυκού με αμύγδαλα χοντροκομμένα και την επιφάνεια με κακάο και σπασμένα μπισκότα. Σερβίρετε το γλυκό, κρύο απ” το ψυγείο.
[*] Αν πρόκειται να σερβίρετε σε μικρά παιδιά, αντικαταστήστε τον καφέ με 1 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού σε θερμοκρασία δωματίου.