Ένα δροσερό, ανάλαφρο γλυκό ψυγείου, χωρίς ψήσιμο. Μια πανεύκολη, απλή και γρήγορη στη παρασκευή της συνταγή (από εδώ) με μπισκότα, γέμιση λεμονιού, κρέμα λεμονάτη, γαρνίρισμα, σαντιγί και σμέουρα ή φράουλες. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο;
Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
8 μπισκότα γεμιστά με κρέμα και άρωμα λεμονιού
2 κ.γ. βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση:
1/2 φλ. τσαγιού τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 36% + επιπλέον για γαρνίρισμα
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
3-4 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1-2 σταγόνες κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής [προαιρετικά]
Για γαρνίρισμα:
Σμέουρα ή φράουλες σε φέτες
φύλλα μέντας
Εκτέλεση συνταγής
Για τη βάση: Θρυμματίζετε τα γεμιστά μπισκότα στο multi. Λιώνετε το βούτυρο το προσθέτετε στα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Παίρνετε 4 μικρά βαζάκια ή μικρά ποτήρια και στρώνετε στη βάση τους, ισομερώς το μείγμα μπισκότων.
Για τη γέμιση: Τοποθετείτε πάνω από τα θρυμματισμένα μπισκότα, περιμετρικά των τοιχωμάτων του βάζου, 3-4 σμέουρα ή 2 φράουλες κομμένες στα 4 και τα πιέζετε ελαφρώς να σταθούν.
Σε μπολ χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Σε άλλο μπολ βάζετε το τυρί κρέμα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη ζάχαρη άχνη και 1-2 σταγόνες κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής [προαιρετικά] και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός να ενσωματωθούν και να αφρατέψει το μείγμα.
Ρίχνετε λίγη λίγη, σταδιακά, τη σαντιγί μέσα στο μείγμα τυριού και ανακατεύετε απαλά, με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Μοιράστε ισομερώς το μείγμα κρέμας στα 4 ποτήρια ή βάζα. Τα βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου μέχρι να σφίξει η κρέμα.
Για γαρνίρισμα: Χτυπάτε λίγη ακόμα κρέμα γάλακτος [ανάλογα με τη ποσότητα σαντιγί που θέλετε να βάλετε από πάνω για γαρνίρισμα] και τη τοποθετείτε με κορνέ ή με κουτάλι πάνω από τη κρέμα. Γαρνίρετε με σμέουρα ή κομμάτι φράουλας και προαιρετικά με ένα φύλλο μέντας.
Σημείωση: Η δοσολογία της συνταγής αφορά γέμιση 3 ή τεσσάρων βάζων ή ποτηριών ανάλογα με το μέγεθός τους.