Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο, δροσερό γλυκό με ζελέ ρόδι, κρέμα βανίλιας και γιαούρτι και θρυμματισμένα μπισκότα. Απολαύστε το όλες τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, σαν επιδόρπιο και όχι μόνο. Αν πρόκειται να το σερβίρετε σε παιδιά, αντικαταστήστε το αλκοολούχο ποτό με χυμό ροδιού ή άλλο χυμό επιλογή σας.
Υλικά συνταγής
1 φάκελο Φρουί Ζελέ με γεύση ρόδι (πήρα τη ΓΙΩΤΗΣ)
1 φάκελο (100 γρ.) Garni βανίλια (πήρα τη ΓΙΩΤΗΣ)
6 κ.σ. (60 γρ.) ζάχαρη άχνη
1 κεσεδάκι (200γρ.) γιαούρτι στραγγιστό
4 κ.σ. (40γρ.) Grand Marnier ή Κονιάκ ή άλλο ποτό ή χυμό αρεσκείας σας
100 γρ. τριμμένα μπισκότα επιλογής σας (πτι μπερ ή digestive)
Εκτέλεση συνταγής
Παρασκευάζετε το Garni Βανίλια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προαιρετικά κρατάτε 2 κ.σ. για γαρνίρισμα.
Σε ένα μπολ βάζετε το γιαούρτι, τη ζάχαρη άχνη και 2 κ.σ. ποτό αρεσκείας σας, τα αναμιγνύετε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και τα προσθέτετε στο garni. Ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Θρυμματίζετε τα μπισκότα, τα μεταφέρετε σε μπολ, προσθέτετε τις υπόλοιπες 2 κ.σ. από το ποτό αρεσκείας σας και ανακατεύετε. Φτιάχνετε το ζελέ με γεύση ρόδι σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής της συσκευασίας και το αφήνετε να κρυώσει χωρίς όμως να πήξει.
Παίρνετε ισομερώς 8 μπολάκια ή μικρά ποτήρια και μοιράζετε ισομερώς τη μισή κρέμα, μετά το τριμμένο μπισκότο, από πάνω την υπόλοιπη κρέμα και τα τοποθετείτε στο ψυγείο. Αφού πήξει καλά η κρέμα απλώνετε ισομερώς το φρουί ζελέ και τα ξαναβάζετε εκ νέου στο ψυγείο μέχρι να πήξει καλά το ζελέ.
Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε, στη βάση σε μια στρώση τα μπισκότα και από πάνω σε μια στρώση τη κρέμα και μετά το ζελέ. Γαρνίρετε, προαιρετικά, με λίγη από τη κρέμα που κρατήσατε και με λίγα θρυμματισμένα μπισκότα.
sintages-jotis.gr