Μια δροσερή τάρτα μπανάνας, με τραγανή μπισκοτένια κρούστα και με ανάλαφρη κρέμα μπανάνας με τυρί κρέμα και και γιαούρτι. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη στη παρασκευή της συνταγή για μια τάρτα που θα την απολαύσετε, μικροί και μεγάλοι, όλες τις εποχές του χρόνου, όλες τις ώρες, σε όλες τις περιστάσεις. Δοκιμάστε τη!
Υλικά συνταγής
Για το μείγμα μπισκότου
500 γρ. μπισκότα επιλογής σας (Πτι Μπερ ή Digestive)
250 γρ. βούτυρο Αγελάδος μαλακό “κρέμα” ή μαργαρίνη με βούτυρο μαλακό “κρέμα”
Για τη γέμιση
4 μεγάλες μπανάνες
3/4 κ.σ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική
200 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
200 γρ. γιαούρτι μαλακό
1 φακελάκι ζελέ μπανάνα
Για τη διακόσμηση
λίγες φέτες φρέσκιας μπανάνας
τρούφα σοκολάτας
Εκτέλεση συνταγής
Για το μείγμα μπισκότου: Θρυμματίζετε στο μούλτι τα μπισκότα και τα ζυμώνετε μαζί με το μαλακό βούτυρο. Τα απλώνετε με τα χέρια σας μέσα σε μια ταρτιέρα ή τσέρκι ή φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα έτσι ώστε να καλύψουν τον πυθμένα και τις πλευρές σε ύψος περίπου 4-5 εκ. Το αφήνετε στην άκρη μέχρι να φτιάξετε το μείγμα γέμισης.
Για τη γέμιση: Ετοιμάζετε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το αφήνετε στην άκρη μέχρι να χλιαρίνει. Εν τω μεταξύ, πολτοποιείτε τις μπανάνες μαζί με τη ζάχαρη στο μπλέντερ, επιμένοντα μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη.
Προσθέτετε το τυρί κρέμα, χτυπάτε για λίγο να ενσωματωθεί πλήρως και μετά μεταφέρετε το μείγμα σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέτετε το γιαούρτι και το χλιαρό ζελέ και ανακατεύετε με αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αδειάζετε την έτοιμη κρέμα μπανάνας πάνω στη στη μπισκοτένια βάση, ισιώνετε την επιφάνειά της και βάζετε τη τάρτα σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 5-6 ώρε,ς ιδανικά όμως 1 ολόκληρο βράδυ ώστε να πήξει πολύ καλά και σταθεροποιηθεί πλήρως.
Για τη διακόσμηση: Πριν το σερβίρισμα, στολίστε τη τάρτα σας με φρέσκες φετούλες μπανάνας, πασπαλίστε σε όλη την επιφάνειά της λίγη τρούφα σοκολάτας και σερβίρετε. Μπορείτε επίσης να πάρετε γεμιστά μπισκότα με άρωμα μπανάνας για να στολίσετε τη τάρτα σας τοποθετώντας τα ολόκληρα στην επιφάνειά της, ή κομμένα στη μέση ή ακόμα και χοντρο-θρυμματισμένα.