ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δροσερή κρέμα με γιαούρτι και φράουλες με 4 υλικά

Δροσερή κρέμα με γιαούρτι και φράουλες με 4 υλικά

Μια δροσερή, ανάλαφρη κρέμα με γιαούρτι και φράουλες για να απολαύσετε το τέλειο επιδόρπιο στο οικογενειακό και επίσημο τραπέζι σας αλλά και να το σερβίρετε όλες τις ώρες της ημέρας με το καφέ ή το τσάι. Μια απλή, γρήγορη και εύκολη συνταγή που απαιτεί μόνο 4 υλικά για τη παρασκευή της, για ένα γλύκισμα που θα γίνει το αγαπημένο σας. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

200 γρ. φράουλες, καθαρισμένες και πλυμένες + 300 γρ. φράουλες επιπλέον για το σερβίρισμα

1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη

3 φύλλα ζελατίνης (συνολικό βάρος 5 γρ.)

800 γρ. γιαρούρτι αγελάδος στραγγιστό, πλήρες λιπαρών

Διαφήμιση

Εκτέλεση συνταγής

Βάζετε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό που να τα σκεπάζει και τα αφήνετε για 5-6 λ να μουλιάσουν και μαλακώσουν. Εν τω μεταξύ, πολτοποιείτε καλά στο μπλέντερ τα 200 γρ. φράουλες μαζί με τη ζάχαρη άχνη.

Αδειάζετε το 1/3 από το πολτό φράουλας σε ένα κατσαρόλι και το ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά. Τον υπόλοιπο πολτό τον βάζετε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστείτε. Στύβετε τις ζελατίνες που θα έχουν πλέον μαλακώσει και τις ρίχνετε στο ζεστό πολτό φράουλας, ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσουν τελείως.

Αποσύρετε το κατσαρόλι από τη φωτιά και αδειάζετε το ζεστό μείγμα σε ένα μπολ. Το ανακατεύετε να κρυώσει ελαφρώς και μετά αρχίζετε να προσθέτετε σταδιακά, λίγο τη φορά, το γιαούρτι ανακατεύοντας απαλά με μαρίζ ώστε να ενσωματώνετε πλήρως μετά από κάθε προσθήκη.

Μοιράζετε το μείγμα σε 5-6 μπολ ή κοντά ποτήρια, φροντίζοντας να μην τα γεμίσετε μέχρι επάνω ώστε να αφήσετε περιθώριο για να προσθέσετε από πάνω τον υπόλοιπο πολτό φράουλας.

Τα βάζετε στο ψυγείο για 5-6 ώρες ή μέχρι να κρυώσουν καλά οι κρέμες. Όταν πρόκειται να σερβίρετε, τα περιχύνετε με τον υπόλοιπο πολτό φράουλας και τα γαρνίρετε με τις υπόλοιπες 300 γρ. φράουλες κομμένες στα 2 ή τα 4 κομμάτια ή και πιο ψιλοκομμένες αν έχετε μεγάλες φράουλες.

Πηγή
Διαφήμιση
TAGS:
#γιαούρτι
#γρήγορη
#ζάχαρη
#ημέρας
#κρέμα
#κρύο
#νερό
#συνταγή
#τσάι
#φράουλες