ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δίχρωμη τούρτα με φράουλες

Δίχρωμη τούρτα με φράουλες

Μια συνταγή για μια δίχρωμη εντυπωσιακήτούρτα με σοκολατένιο παντεσπάνι, σαντιγί και φράουλες με στρώσεις και επικάλυψη γκανάς. Ελαφρώς χρονοβόρα αλλά εύκολη που σίγουρα θα σας αποζημειώσει με τη γεύση και την εμφάνισή της σε όλες τις περιστάσεις.

Υλικά συνταγής

Φρέσκες φράουλες, πλυμένες, καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες

Για το σοκολατένιο παντεσπάνι:

200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου + λίγο για άλειμμα

100 γρ. κουβερτούρα 50% – 55% κακάο ψιλοκομμένη

140 γρ. ζάχαρη άχνη

8 αυγά [χωριστά οι κρόκοι και τα ασπράδια]

60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο + επιπλέον για τη φόρμα

20 γρ. κακάο, κοσκινισμένο

120 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική

Για τη γκανάς σοκολάτας:

600 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης 35% λιπαρά

500 γρ. κουβερτούρα 50% – 55% κακάο ψιλοκομμένη ψιλοκομμένη

Διαφήμιση

Για τη σαντιγί:

400 γρ. κρέμα γάλακτος περίπου 35% λιπαρά

70 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική

Εκτέλεση συνταγής

Για το σοκολατένιο παντεσπάνι: Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να έχουμε μια λεία και γυαλιστερή σοκολατένια σος. Αποσύρουμε το μπολ από το μπεν μαρί και αφήνουμε τη σοκολάτα να κρυώσει ελαφρώς.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε μια φόρμα διαμέτρου 26 εκ.

Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ το μαλακωμένο βούτυρο, τη λιωμένη σοκολάτα και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν ελαφρώς. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους. Όταν το μείγμα γίνει πολύ αφράτο, σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ.

Προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύουμε με μια κουτάλα ή σπάτουλα ζαχαροπλαστικής (μαρίζ). Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα άλλο σκεύος και πλένουμε πολύ καλά και στεγνώνουμε εντελώς τον κάδο του μίξερ. [Έχει μεγάλη σημασία ο κάδος του μίξερ και το σύρμα να είναι εντελώς στεγνά, γιατί θα φτιάξουμε μαρέγκα, η οποία χαλάει με την υγρασία].

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε χαμηλή προς μεσαία ταχύτητα, μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα. Ενώνουμε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα ή μαρίζ, με κινήσεις από πάνω προς τα κάτω, για να μην ξεφουσκώσει η μαρέγκα. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και το ψήνουμε για 10-15 λεπτά.

Γκανάς σοκολάτας: Βάζουμε σε μπολ τη ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Λίγο πριν πάρει βράση η κρέμα γάλακτος, την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε πάνω από την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό ώστε να λιώσει.

Για τη σαντιγί: Xτυπάμε στο μίξερ, με το σύρμα, την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σαντιγί.

Για τη συναρμολόγηση: Κόβουμε σε τρεις οριζόντιες φέτες το παντεσπάνι με ένα φαρδύ, πριονωτό μαχαίρι. Τοποθετούμε το ένα κομμάτι παντεσπάνι πάνω σε μια πιατέλα και το αλείφουμε με μία λεπτή στρώση γκανάς. Καλύπτουμε την γκανάς με μία στρώση φράουλες σε φέτες.

Βάζουμε τη σαντιγί σε κορνέ με δοντάκια και τη στρώνουμε πάνω από τις φράουλες. Ακουμπάμε πάνω το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι, επαναλαμβάνουμε (γκανάς – φράουλες – σαντιγί) και σκεπάζουμε με το τελευταίο παντεσπάνι. Αδειάζουμε από πάνω την υπόλοιπη γκανάς. Γαρνίρουμε με ροζέτες σαντιγί και φράουλες.

glykesistories.gr

Πηγή
Διαφήμιση
TAGS:
#αλεύρι
#γεύση
#ζάχαρη
#θερμοκρασία
#κακάο
#κρέμα
#σοκολάτα
#συνταγή
#τούρτα
#φράουλες