Είναι γνωστό πόσο καλό κάνει ένα μήλο την ημέρα στην υγεία μας. τα οφέλη του όμως είναι ακόμη μεγαλύτερα εάν δεν το ξεφλουδίζουμε…
1. Η φλούδα περιέχει τις περισσότερες φυτικές ίνες-Ένα μέτριο μήλο με τη φλούδα του μας παρέχει 4,4 γραμμάρια φυτικών ινών. Χωρίς τη φλούδα, οι φυτικές ίνες που θα πάρουμε είναι μόλις 2,1 γραμμάρια.
2. Η φλούδα περιέχει τις περισσότερες βιταμίνες-Ένα μέτριο μήλο με τη φλούδα του μας παρέχει 8,4 μιλιγκράμ βιταμίνης C. Χωρίς τη φλούδα, η ποσότητα της βιταμίνης C πέφτει στα 6,4 μιλιγκράμ. Παράλληλα, όταν τρώμε το μήλο με τη φλούδα παίρνουμε κατά 30% περισσότερη βιταμίνη Α.
3. Η φλούδα του μήλου καταπραΰνει το αναπνευστικό-Η φλούδα του μήλου περιέχει μεγάλες ποσότητες κερσετίνης. Αυτό το ωφέλιμο αντιοξειδωτικό έχει αποδειχθεί πως συμβάλλει στην καλή λειτουργία των πνευμόνων.
4. Η φλούδα του μήλου προστατεύει τη μνήμη μας-Η κερσετίνη προλαμβάνει την καταστροφή των ιστών του εγκεφάλου κι έτσι προστατεύει από το Αλτσχάιμερ και άλλες εκφυλιστικές ασθένειες.
5. Η φλούδα του μήλου προστατεύει από τον καρκίνο-Μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2007 από το Πανεπιστήμιο Κορνέλ έδειξε ότι μια ομάδα συστατικών που βρίσκονται στη φλούδα του μήλου έχουν τη δυνατότητα να αναστέλλουν ή και να καταστρέφουν τα καρκινικά κύτταρα σε συνθήκες εργαστηρίου.
ΠΗΓΗ: clickmag.gr