Καλαμαράκια, πατάτες τηγανητές, κολοκυθάκια, κεφτεδάκια, η χαρά της ζωής, μπουκιά και προσγείωση στον παράδεισο. ‘Η στην κόλαση, αν παίξει απροσeξία κατά τη διάρκεια του μαγειρέματός τους. Το τηγάνισμα είναι μία αρκετά αμφιλεγόμενη διαδικασία, αναγκαίο κακό, θα μπορούσες να πεις.
Γιατί η πατάτα που καίγεται μέσα στο λάδι είναι ακαταμάχητο πράγμα, αλλά πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να κάψεις τον εαυτό σου ή να λαδώσεις το σύμπαν. Υπάρχει τρόπος ν’ αποφευχθεί το “έγκλημα».
Αν είσαι από εκείνα τα άτομα που πετάνε την πατάτα στο τηγάνι από απόσταση σαν να ρίχνουν βολές σε μπασκέτα, γιατί φοβούνται τις καυτές σταγόνες λαδιού που πετάγονται προς πάσα κατεύθυνση, πλησίασε, έχω κάτι να σου πω. Αν ρίξεις αλάτι στο τηγάνι πριν κάψει το λάδι, αυτό θα “ηρεμήσει» και δεν θα σε ενοχλήσει ποτέ ξανά.
Απαραίτητη προϋπόθεση για να λειτουργήσει όλο αυτό, να έχεις στραγγίξει/στεγνώσει το τρόφιμο που θες να μαγειρέψεις, γιατί αν πέσει νερό, ή βρεγμένη κουτάλα, το έγκαυμα δεν το γλιτώνεις. Απλός κανόνας φυσικής.