Το ξαναζεσταμένο φαγητό έχει γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας μιας και δεν είναι καθόλου εύκολο να τρώμε πάντα φρεσκομαγειρεμένο φαγητό. Ποιες είναι, όμως, οι τροφές που δεν πρέπει να ξαναζεσταίνονται ποτέ;
Οι 3 τροφές που ακολουθούν, αν δεν αποθηκευτούν σωστά και ξαναζεσταθούν τότε μπορεί τρώγοντάς τες να πάθετε τροφική δηλητηρίαση.
Μανιτάρια Τα μανιτάρια συνδέονται περισσότερο με τα ζώα παρά με τα φυτά λόγω του ότι ανήκουν στο βασίλειο των μυκήτων. Αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης Β και πρωτεϊνη. Τα μανιτάρια, λοιπόν, πρέπει να τα τρώτε φρεσκομαγειρεμένα και να μην τα αφήνετε για την επόμενη μέρα. Αν παρόλα αυτά σας έχουν μείνει μερικά μανιτάρια, φάτε τα κρύα ή βγάλτε τα από το ψυγείο νωρίτερα και φάτε τα σε θερμοκρασία δωματίου.
Τα μανιτάρια δεν ξαναζεσταίνονται.
Πατάτες Οι πατάτες πρέπει να αποθηκεύονται σωστά έτσι ώστε να αποφύγετε τον κίνδυνο να πάθετε τροφική δηλητηρίαση. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αποθηκεύσετε τις πατάτες σας στο ψυγείο χωρίς να τις αφήσετε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Διαφορετικά μπορεί να αναπτύξουν ένα σπάνιο βακτήριο αρκετά επικίνδυνο. Μετά το μαγείρεμα, λοιπόν, βάλτε τις πατάτες σας κατευθείαν στο ψυγείο.
Μην ζεστάνετε δεύτερη φορά πατάτες.
Σέλινο, σπανάκι και πατζάρι Όσο περίεργο κι αν σας ακούγετε τα κομμένα λαχανικά μπορούν πολύ εύκολα να αναπτύξουν βακτήρια. Το ίδιο συμβαίνει και όταν τα ξαναζεσταίνετε μετά το μαγείρεμά τους. Ζεσταίνοντάς τα ξανά μπορεί να αναπτύξουν κάποιες ουσίες που θα τα κάνουν τοξικά. Επομένως, ζεστάνετε το υπόλοιπο φαγητό σας και αφήστε τα λαχανικά σας κρύα.
Το σπανάκι γίνεται τοξικό όταν το ξαναζεσταίνετε.
Πηγή