Από τα ωραιότερα λαδερά !! Εύκολο γρήγορο μελωμένο-αρέσει σε όλους !!!
Υλικά μερίδες 4
1 πακέτο κατεψυγμένο αρακά 500 γραμ
4 πατάτες μέτριες κομμένες κυδωνάτες και ξανά στην μέση
4 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα ροδέλες
7 κλωνιά άνηθο ψιλοκομμένο
2 καρότα κομμένα σε μικρά κυβάκια
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι-λίγη ζάχαρη
2 κοφτές κουταλιές πελτέ ντομάτας ή 4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κύβο κνορ -προαιρετικά –
Τι κάνουμε
Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι με τον αρακά κατ ευθείαν παγωμένο απο την συσκευασία.
Προσθέτουμε και τα κρεμμυδάκια και τα καρότα και σοτάρουμε ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα περίπου 8 λεπτά.
Ρίχνουμε 1 και 1/2 ποτήρι του νερού νερό καυτό να μην σταματήσει το μαγείρεμα ,σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
Ανοίγουμε την κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τις 2 κουταλιές πελτέ ή μία μπόλικη, ανακατεύοντας να διαλυθεί .
Αν χρειάζετε προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ξανά.
Προσθέτουμε τις πατάτες τον άνηθο τον κύβο το αλατοπίπερο και την ζάχαρη.
Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να δούμε να μαγειρευτούν οι πατάτες και να δέσει η σάλτσα να μελώσει.Καλή όρεξη είναι πεντανόστιμο φαγητό !!!