Από τα πιο νόστιμα σπιτικά Καζάν Ντιπί (Kazandibi) που έχετε δοκιμάσει
Υλικά
1 λίτρο γάλα 1/2 κούπα ριζάλευρο η νισεστέ 1/4 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική 1 κ.γ ανθόνερο Επιπλέον 3-4 κ.σ ζάχαρη κρυσταλλική (για το τηγάνι)Εκτέλεση
Στην κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το ρυζάλευρο η νισεστέ, την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με τον αβγοδάρτη να διαλυθει το άλευρο. Ανάβουμε την εστία ν αρχίσει ο βρασμός . Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία να ψηθεί η κρέμα ανακατεύοντας με τον αβγοδάρτη κα μην κολλήσει. **Δοκιμάστε την κρέμα στη ζάχαρη, δεν τα τρώμε πολυ γλυκά.Διαφήμιση
Μόλις πήξει την βγάζουμε απο την εστία και προσθέτουμε το ανθόνερο.
Σ ενα αντικολλητικό τηγάνι με βαρύ πάτο και διάμετρο 31 εκ. αλοίφουμε με λιγο βούτυρο και ρίχνουμε σε ολη την επιφάνεια του τηγανιού 3-4 κ.σ ζάχαρη.Ανάβουμε την εστία και αφήνουμε να λιώσει και να πάρει ενα χρυσό χρώμα.
Προσέχουμε την **θερμοκρασία, χαμηλώνουμε αν ειναι δυνατή . Ρίχνουμε απο πάνω 2-3 κουταλιές απο την κρέμα και αφήνουμε να πάρει χρώμα. Απο πάνω ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα.Με μια σπάτουλα ελέγχουμε το κατω μέρος της κρέμας να ”καεί” καλα.
Οταν πάρει ωραίο χρώμα το αποσύρουμε απο τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει καλα , καλύτερα στο ψυγείο να σφίξει η κρέμα και μετα την κόβουμε. Σε τετράγωνα κομμάτια η μακρόστενες λωρίδες και τα ρολάρουμε. Υ.Γ στην συνταγή χρησιμοποίησα 1/2 λίτρο βουβαλίσιο -1/2 λιτρο αγελαδινό γάλα και ρυζάλευρο. ** Ειλικρινά απο τα πιο νόστιμα Κazandibi που εχω δοκιμάσει και σπιτικό….Η Συνταγή είναι της κ. Dimitra Stamataki – “Οι συνταγές της Βασιλικής”.
πηγή: xrysessyntages.gr