Ένα δροσερό, ανάλαφρο γλυκό ψυγείου με στρώσεις κρέμας Άνθος Αραβοσίτου και σαντιγί, φράουλες και κέικ κομμένο σε κομμάτια. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή (βασική ιδέα, προσαρμοσμένο από εδώ) για ένα γλύκισμα στο οποίο μπορείτε, σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας να αξιοποιήσετε το κέικ ή τσουρέκι που σας έχει μείνει ή και να τα αντικαταστήσετε με μπισκότα σαβαγιάρ.
Υλικά συνταγής
2 φακελάκια Άνθος Αραβοσίτου στιγμής με γεύση βανίλια
700 ml γάλα (σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή)
250 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36%, κρύα
1 έτοιμο (εμπορίου ή σπιτικό) κέικ βανίλιας 230-250 γρ. περίπου, κομμένο σε μικρά κομμάτια (μπορείτε να το αντικαταστήσετε με τσουρέκι ή μπισκότα σαβαγιάρ)
1/3 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού ή λικέρ πορτοκαλιού
3 φλ. τσαγιού, κομμένες σε φέτες, φρέσκες φράουλες
150 γρ. λευκή σοκολάτα, τριμμένη στο τρίφτη
Εκτέλεση συνταγής
Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τις κρέμες Άνθος Αραβοσίτου με το γάλα και τα χτυπάτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσθέτετε στο μπολ με τις έτοιμες κρέμες τη σαντιγί και τα ανακατεύετε πολύ απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν.
Κόβετε σε μικρά κομμάτια, περίπου 1½ εκ., το κέικ, τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ και τα περιχύνετε με το χυμό ή λικέρ πορτοκαλιού. Σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος ρίχνετε τα μισά κομμάτια κέικ και τα απλώνετε ομοιόμορφα. Από πάνω στρώνετε τη μισή κρέμα Αραβοσίτου-σαντιγί και πάνω από τη κρέμα απλώνετε τις μισές φράουλες.
Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με στρώσεις, το υπόλοιπο κέικ, την υπόλοιπη κρέμα και τέλος τις υπόλοιπες φράουλες. Πασπαλίζετε τις φράουλες με τη τριμμένη λευκή σοκολάτα, βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο, το αφήνετε για 30-40 λ και μετά σερβίρετε.