ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ανάλαφρο, δροσερό γλυκό ψυγείου με άρωμα μπανάνας

Ανάλαφρο, δροσερό γλυκό ψυγείου με άρωμα μπανάνας

Ένα υπέροχο, δροσερό, ανάλαφρο και γευστικότατο γλυκό ψυγείου μα άρωμα μπανάνας. Το τέλειο επιδόρπιο, το ιδανικό γλύκισμα για το καλοκαίρι και όχι μόνο, για όλες τις ώρες και όλες τις περιστάσεις. Μια απλή εύκολη και γρήγορη συνταγή (από εδώ) για να απολαύσετε εσείς και οι καλεσμένοι σας το απόλυτο γλυκό με στρώσεις θρυμματισμένων μπισκότων όρεο Βανίλια Golden, κρέμα τυριού με σαντιγί και κρέμα βανίλιας. Απλά δοκιμάστε το!!!

Υλικά συνταγής

25 μπισκότα όρεο Βανίλια Golden

6 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο

230 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου

¼ φλ. τσαγιού ζάχαρη, ψιλή κρυσταλλική

250 γρ. έτοιμη σαντιγί

2 φακελάκια (43 γρ. το ένα) άνθος αραβοσίτου με άρωμα μπανάνας [*]

γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας άνθος αραβοσίτου

Διαφήμιση

5-6 μπισκότα όρεο Βανίλια Golden ψιλο-θρυμματισμένα + 1 μπανάνα κομμένη σε ροδέλες, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

Ξεκινάτε το γλυκό σας με τη παρασκευή της κρέμα αραβοσίτου, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τη μεταφέρετε σε ένα μπολ και την αφήνετε στην άκρη να κρυώνει, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για να μη δημιουργηθεί κρούστα στην επιφάνεια.

Εν τω μεταξύ, παίρνετε ένα τετράγωνο ταψάκι με διάσταση βάσης 22 εκ. περίπου και το στρώνετε καλά στη βάση και τα τοιχώματα με πλαστική μεμβράνη που να προεξέχει 2 εκ. περίπου πάνω από τα τοιχώματα.

Θρυμματίζετε σε μούλτι τα μπισκότα όρεο σε μικρά κομματάκια. Τα μεταφέρετε σε μπολ, προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Αδειάζετε στο μείγμα στο ταψάκι και το στρώνετε ομοιόμορφα στη βάση, πατώντας το ελαφρώς με τα χέρια σας. Το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 10 λ.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να ενσωματωθούν και έχετε ένα λείο αφράτο μείγμα. Προσθέτετε 1 φλ. τσαγιού σαντιγί, μειώνετε τη ταχύτητα του μίξερ στο χαμηλό και χτυπάτε για λίγα δευτερόλεπτα ή μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως η σαντιγί. Στρώνετε το μείγμα τυριού πάνω από τη μπισκοτένια βάση, ισιώνετε την επιφάνεια και το βάζετε στο ψυγείο για άλλα 8-10 λ.

Όταν χλιαρίνει η κρέμα αραβοσίτου και έχει σφίξει ελαφρώς (όχι πολύ) την απλώνετε με ένα κουτάλι, κουταλιά κουταλιά, ομοιόμορφα πάνω από τη στρώση τυριού. Βάζετε πάλι το γλυκό σας στο ψυγείο μέχρι να πήξει καλά τη κρέμα αραβοσίτου. Στη συνέχεια απλώνετε από πάνω την υπόλοιπη σαντιγί και γαρνίρετε με έξτρα θρυμματισμένα όρεο και μερικές ροδελίτσες μπανάνας. Το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες πριν το σερβίρετε.

Σημείωση: Προαιρετικά προσθέστε 1 μπανάνα κομμένη σε ροδελίτσες ανάμεσα στις στρώσεις του μείγματος τυριού και της κρέμας αραβοσίτου μπανάνας.

[*] Κρέμα αραβοσίτου με άρωμα μπανάνας θα βρείτε σε συσκευασία Άνθος Αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ διάφορες γεύσεις” Περιέχει 6 γεύσεις Βανίλια, Σοκολάτα, Μπανάνα, Φράουλα, Λεμόνι και Πορτοκάλι. Αν δεν προτίθεστε να χρησιμοποιήσετε τις υπόλοιπες κρέμες προτείνουμε να αντικαταστήσετε τη κρέμα αραβοσίτου με άρωμα μπανάνας με κρέμα αραβοσίτου με άρωμα βανίλιας ή λεμονιού οι οποίες πωλούνται σε μεμονωμένα φακελάκια των 43 γρ.

Πηγή
Διαφήμιση
TAGS:
#άρωμα
#γάλα
#γεύσεις
#γρήγορη
#ζάχαρη
#θερμοκρασία
#καλοκαίρι
#κρέμα
#μπανάνα
#μπισκότα
#Οδηγίες
#συνταγή
#τυρί