Πολύ αφράτη και μαλακή Μηλόπιτα !!!
Υλικά
250 γραμ.μαργαρίνη
4 αυγά
5 μήλα κόκκινα
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού τριμμένο καρύδι
2+1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού σόδα διαλυμένη σε κονιάκ
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. σούπας κανέλα
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη μαύρη ή κρυσταλλική
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μίξερ την μαργαρίνη την οποία έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου και την χτυπάμε με την ζάχαρη.
Σταδιακά προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
Αμέσως μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός τα μήλα.
Καθαρίζουμε τα μήλα τα κόβουμε σε μικρά τετραγωνάκια.
Ρίχνουμε στα μήλα 2 κουταλιές ζάχαρη μαύρη ή κανονική και τα ανακατεύουμε.
Καθαρίζουμε τα μήλα τα κόβουμε σε μικρά τετραγωνάκια.
Βάζουμε βούτυρο στο ταψί μας .
Από πάνω ρίχνουμε το περισσότερο από το μισό μείγμα κρατώντας λίγο που θα χρειαστούμε στο τέλος.
Στρώνουμε τα μήλα κρατώντας λίγα και από αυτά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μείγμα που κρατήσαμε μαζί με τα υπόλοιπα μήλα και τα στρώνουμε ομοιόμορφα από πάνω.
Τα ανακατεύουμε ελαφρώς με ένα κουτάλι και ισιώνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου για 1 ώρα.
Την βγάζουμε από τον φούρνο την αφήνουμε να κρυώσει και την
πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη .Καλή επιτυχία!!!
Ταψάκι 25αρι .
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ