share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Υπέροχο cheesecake με όρεο και νουτέλα

Υπέροχο cheesecake με όρεο και νουτέλα

Υπέροχο cheesecake με μπισκοτένια τραγανή βάση όρεο και στρώσεις cheesecake απλού και νουτέλας με ονειρική υφή. Μια εύκολη στη παρασκευή της συνταγή (από εδώ) για να το απολαύσετε ως το τέλειο κρεμώδες, πλούσιο σε γεύσεις επιδόρπιο αλλά και σε όλες τις περιστάσεις.

Υλικά συνταγής

Για τη βάση όρεο:

2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα σε ψίχουλα μπισκότα όρεο χωρίς τη γέμιση (34 περίπου όρεο)

1/4 φλ. τσαγιού λιωμένο βούτυρο

Για το cheesecake:

450 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου

2 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου

1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική

5 κ.σ. γάλα πλήρες ή κρέμα γάλακτος

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Διαφήμιση

1/3 φλ. τσαγιού Νουτέλα ή Μερέντα, μαλακωμένη σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 170 βαθμούς. Παίρνετε ένα ταψάκι με διάσταση βάσης 20 εκ. και το στρώνετε καλά και χαρτί ψησίματος, φροντίζοντας να είναι καλά στρωμένο και πατημένο στις γωνίες του ταψιού και να προεξέχει 2 πόντους περιμετρικά. Το αφήνετε στην άκρη.

Για τη βάση όρεο: Αφαιρείτε τη γέμιση από τα μπισκότα όρεο, τα βάζετε σε μπλέντερ και τα αλέθετε σε ψίχουλα (2 φλ.). Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά μέχρι να ενσωματωθεί και έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο.

Το ρίχνετε μέσα στο ταψάκι, και πιέζοντάς το, το στρώνετε ομοιόμορφα στη βάση του. Το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 12 λ. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.

Για το cheesecake: Ρίχνετε στο κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, τα αυγά, τη ζάχαρη, 4 κ.σ. γάλα ή κρέμα γάλακτος και το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και αφρατέψει καλά το μείγμα. Παίρνετε το μισό μείγμα cheesecake και το απλώνετε ισομερώς πάνω από τη μπισκοτένια βάση, αφήνοντας το άλλο μισό μείγμα μέσα στο κάδο του μίξερ.

Για να έχετε ομοιόμορφες στρώσεις και να μην αναμιχθούν οι στρώσεις λευκού και σοκολατένιου cheesecake, μόλις στρώσετε το λευκό cheesecake, βάζετε το γλυκό σας στη κατάψυξη για 15-218 λ περίπου ή μέχρι να σταθεροποιηθεί για τα στρώσετε από πάνω ομοιόμορφα το cheesecake νουτέλας.

Εν τω μεταξύ προσθέτετε τη νουτέλα στο μίξερ με το υπόλοιπο μισό cheesecake και το χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Ρίχνετε το μείγμα cheesecake νουτέλας πάνω από το κρύο λευκό cheesecake και το απλώνετε ομοιόμορφα.

Το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λ ή μέχρι το κέντρο του να “κουνιέται” ελαφρώς. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε με το ταψί του πάνω σε σχάρα να κρυώσει καλά και μετά το μεταφέρετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει τελείως. Πριν το σερβίρετε το ξεφορμάρετε με τη βοήθεια του χαρτιού ψησίματος, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Πηγή

Διαφήμιση

logo