Μια συνταγή για ένα πανεύκολο και ανάλαφρο Μπανόφι. Ένα γλύκισμα που με τις ανάμεικτες φανταστικές γεύσεις του μπισκότου, της καραμέλας, της σαντιγί και της μπανάνας, δίνουν ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί.
Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
160 γρ. μπισκότα digestive
40 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Για τη καραμέλα γάλακτος:
1 ζαχαρούχο γάλα
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
75 γρ. βούτυρο
Για τη κρέμα/σαντιγί:
1 φακελάκι σαντιγί garni
200 ml γάλα
λίγο κονιάκ [προαιρετικά]
Για γαρνίρισμα:
2 μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
75 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Για τη βάση: Αλέθετε στο μούλτι τα μπισκότα και τα ανακατεύετε με το βούτυρο. Απλώνετε τη βάση σε μικρό πυρέξ [22Χ32 εκ. περίπου] και ψήνετε για 12′ περίπου. Βγάζετε το πυρέξ από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
Για τη καραμέλα γάλακτος: Σε μικρή αντικολητική κατσαρολίτσα βάζετε το ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να πάρει βράση. Βράζετε για 5-6 λ. μέχρι να πυκνώσει η καραμέλα γάλακτος και να αλλάξει το χρώμα. Απλώνετε το μείγμα πάνω από τη μπισκοτένια βάση και το αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει.
Για τη σαντιγί: Χτυπάτε με το μίξερ το garni με το γάλα μέχρι να σφίξει σε πηχτή σαντιγί και να σχηματίζονται κορυφές. Προαιρετικά προσθέτετε λίγο κονιάκ [ή κάποιο άλλο ποτό της αρεσκείας σας] για άρωμα. Βάζετε τη σαντιγί στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσετε.
Μόλις κρυώσει και σταθεροποιηθεί η καραμέλα γάλακτος απλώνετε στην επιφάνειά της τις μπανάνες κομμένες σε ροδέλες. Στη συνέχεια στρώνετε από πάνω τη σαντιγί.
Για γαρνίρισμα: Σε μπεν μαρί λιώνετε τη κουβερτούρα, την αφήνετε να κρυώσει για 5′ και τη ρίχνετε πάνω από τη σαντιγί σχηματίζοντας οριζόντιες και κάθετες γραμμές. Κόβετε το γλυκό σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε αμέσως.