Κανταιφάκια όλο γλύκα βουτηγμένα σε σιρόπι και γλυκιά σοκολάτα!!!
Υλικά
250 γραμ παγωμένο κανταΐφι
200 γραμ λιωμένο βούτυρο αγελαδινό
100 γραμ ζάχαρη
Εκτέλεση
Παίρνουμε το παγωμένο κανταΐφι και το θρυμματίζουμε σε ένα μπολ .
Ρίχνουμε το βούτυρο και την ζάχαρη από πάνω και το ζυμώνουμε.
Κάνουμε μπαλίτσες τις πατάμε λίγο της τοποθετούμε σε λαδόκολλα και τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Εδώ σε αυτό το σημείο αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο ψιλοτριμμένο καρύδι -Τα συγκεκριμένα είναι σκέτα .
Σιρόπι
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
χυμό από μισό λεμόνι
Τα βράζουμε για 2 λεπτά.
Περιχύνουμε στα κρύα κανταιφάκια το καυτό σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσουν .
Γλάσο σοκολάτας
130 γραμ κρέμα κρέμα γάλακτος
130 γραμ κουβερτούρα
Το λιώνουμε σε κατσαρολίτσα και τα βουτάμε από την μία μεριά και τα αφήνουμε να κρυώσουν!
Tzeni Tsanaktsidou»ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ».
Πηγή: mageirikhkaisuntages.blogspot.com