ΥΓΕΙΑ

Υπέροχες ιδέες για να ανανεώσετε το μπάνιο σας!

Υπέροχες ιδέες  για να ανανεώσετε το μπάνιο σας!

Αποτέλεσμα εικόνας για ιδέες για να ανανεώσετε το μπάνιο σας!

Το ότι το μπάνιο σας είναι μικρό, βαρετό ή παλιό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Διαβάζοντας τις συμβουλές και τα tips που σας δίνουμε παρακάτω, θα καταφέρετε χωρίς πολύ κόπο και χρήμα να το ανανεώσετε και να του δώσετε μια νότα πολυτέλειας.

Ξεκινήστε με τον καθρέφτη,

Η αλλαγή του καθρέφτη είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε για να νιώσετε πως κάτι σημαντικό αρχίζει και γίνεται στο μπάνιο σας. Πετάξτε τον παλιό (ή μεταμορφώστε τον) και αγοράστε έναν funky στρογγυλό καθρέφτη με vintage πλαίσιο ή έναν στρογγυλό καθρέφτη σε ναυτικό στιλ (αν δεν θέλετε ακόμα να αποχωριστείτε το καλοκαίρι).

Βρείτε έναν ιδιαίτερο καθρέφτη που θα προσθέσει πόντους στιλ στο μπάνιο σας.

Το ναυτικό στιλ στους καθρέφτες συνεχίζει να είναι στη μόδα και φέτος. Μπορείτε και μόνοι σας να φτιάξετε έναν τέτοιο παίρνοντας έναν στρογγυλό καθρέφτη και κολλώντας περιμετρικά στην περιφέρειά του χοντρό σχοινί.

Αναβαθμίστε τον φωτισμό,

Ο σωστός φωτισμός μπορεί στην κυριολεξία να μεταμορφώσει έναν χώρο και να αναδείξει πράγματα που μέχρι πρόσφατα δεν φαίνονταν καθόλου. Βάλτε έναν μικρό πολυέλαιο ή τοποθετήστε μερικά επιτοίχια φωτιστικά.

Βάλτε τα φωτιστικά στο σωστό ύψος. Χρησιμοποιήστε στο μπάνιο ψυχρό φωτισμό (πάνω από 4500Κ ) που δεν δημιουργεί εύκολα σκιές.

Tip,

Προσeξτε το ύψος που θα τοποθετήσετε τα φωτιστικά ώστε να μην δημιουργούνται σκιές στο πρόσωπό ή τον λαιμό σας. Επίσης προσeξτε να αγοράσετε στεγανά φωτιστικά ώστε να μην επηρεάζονται από την υγρασία που είναι έντονη στο μπάνιο. Αν δεν ξέρετε σε ποιο ύψος να βάλετε τα φωτιστικά σας τότε απλά τοποθετήστε τα προς το πάνω μέρος και πλάι του καθρέφτη. Μια επίσης καλή λύση είναι να βάλετε λαμπάκια περιμετρικά του καθρέφτη.

Κουρτίνα,

Αν το μπάνιο σας έχει παράθυρα τότε αλλάξτε τις κουρτίνες σας για να ανανεωθεί αρκετά ο χώρος. Η κουρτίνα της μπανιέρας ή της ντουζιέρας είναι μια ακόμα αλλαγή που πρέπει να γίνει. Φέτος 4 είναι τα μεγάλα τρεντς στις κουρτίνες μπάνιου.

Ακόμα και τα γατζάκια μπορούν να δώσουν μια πολυτελή νότα στο μπάνιο και την κουρτίνα σας.

Μίνιμαλ κουρτίνες

Οι μίνιμαλ κουρτίνες είναι πάντα σικάτες και διαχρονικές.

Κουρτίνες με ζωάκια ή μικροσκοπικά σχέδια

Τα μικροσκοπικά σχέδια είναι ένα δυνατό τρεντ για τις κουρτίνες μπάνιου αυτή τη χρονιά.

Διαφήμιση

Κουρτίνες με γεωμετρικά ή έντονα μεγάλα σχέδια

Τα έντονα σχέδια στις κουρτίνες βοηθάνε αν δεν θέλετε να βάλετε σε άλλα σημεία του μπάνιου σας δυνατές αποχρώσεις.

Κουρτίνες με μεταλλικές λεπτομέρειες

Λεπτομέρειες,

Επειδή η λεπτομέρεια στη διακόσμηση κάνει πάντα τη διαφορά, θα σας προτείναμε να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή σε κάποιες συγκεκριμένες λεπτομέρειες μέσα στο μπάνιο που θα πάνε τη διακόσμηση σε άλλο επίπεδο. Για παράδειγμα, βάλτε στον τοίχο σας ένα μεταλλικό χερούλι για το χαρτί υγείας. Οι μεταλλικές λεπτομέρειες πάντα χαρίζουν στιλ και πολυτέλεια σε έναν χώρο.

Μια άλλη σικάτη λεπτομέρεια που μας αρέσει να βλέπουμε σε μικρά αλλά και μεγάλα μπάνια είναι οι πολυχρηστικές κρεμάστρες μπάνιου. Μπορείτε είτε να αγοράσετε κάποιες από e-shop ή καταστήματα με είδη σπιτιού ή να φτιάξετε μόνοι σας. Μια κρεμάστρα που είδαμε και μας άρεσε πολύ είναι αυτή σε μορφή κρίκου στην παρακάτω εικόνα. Μπορείτε να τη φτιάξετε και μόνοι σας αγοράζοντας έναν μεταλλικό κρίκο από κατάστημα με είδη σπιτιού.

Στη συνέχεια περάστε μέσα από τον κρίκο ένα δερμάτινο μακρόστενο κομμάτι που θα έχετε διπλώσει στη μέση, κολλήστε τις άκρες του με κόλλα θερμοκόλλησης (θα βρείτε σε χρωματοπωλεία) και καρφώστε στον τοίχο με ένα χρυσό καρφί (ή ένα απλό καρφί που θα βάψετε χρυσό με λίγο σπρέι που μπορείτε να αγοράσετε από ένα χρωματοπωλείο).

Ψάχνετε για έμπνευση… πολυτελείας και για την μπανιέρα του μπάνιου σας;

Νιπτήρας,

Αν το budget σας το επιτρέπει μπορείτε να προχωρήσετε και σε λίγο πιο ακριβές αλλαγές. Οι νιπτήρες χωρίς ντουλάπια είναι πιο στιλάτη επιλογή για ένα μπάνιο αλλά αν έχετε έλλειψη χώρου τότε συνδυάστε τον νιπτήρα με ένα ενιαίο έπιπλο με συρτάρια και ντουλάπια. Για να δείχνει το μπάνιο σας πιο πολυτελές προτιμήστε έπιπλα σε μίνιμαλ γραμμές.

Τραπεζάκι,

Αν έχετε χώρο για ένα μικρό τραπεζάκι τότε θα σας προτείναμε να προτιμήσετε ένα vintage ή ξύλινο τραπεζάκι και να αποφύγετε τα μεταλλικά και πλαστικά που δείχνουν πιο “δεύτερα». Δεν θέλετε να ξοδέψετε πολλά χρήματα; Τότε απλά χρησιμοποιήστε ένα παλιό τραπεζάκι που ήδη έχετε κάνοντάς του την κατάλληλη επεξεργασία για να δείχνει vintage.

Δώστε χαρακτήρα στο μπάνιο σας,

Όταν μπαίνετε σε ένα μικρό μπάνιο που δεν έχει χαρακτήρα, ένταση και άποψη τότε το μόνο που σκέφτεστε είναι το πόσο μικρό είναι. Για να σταματήσετε, λοιπόν, να σκέφτεστε το μέγεθος θα πρέπει να δώσετε κάποιο συγκεκριμένο χαρακτηριστικό και στιλ στο μπάνιο σας ώστε να μην σας αποσπάει την προσοχή το μέγεθός του.,

Βάλτε χρώμα χρησιμοποιώντας διακοσμητικά αντικείμενα και φρέσκα λουλούδια ή κάντε μια ακόμα μεγαλύτερη αλλαγή προσθέτοντας ταπετσαρία στον τοίχο ή βάφοντας ένα μέρος του μπάνιου σε έντονη απόχρωση.

Τα μικρά μπάνια θέλουν χρώμα Ένα μικρό μπάνιο που είναι βαμμένο και διακοσμημένο σε λευκό χρώμα εύκολα μπορεί να γίνει βαρετό. Γι’αυτό δώστε χρώμα στον χώρο σας με διακοσμητικά σε έντονες αποχρώσεις και με έντονα prints. Μην ξεχνάτε να διακοσμείτε το μπάνιο σας με έργα τέχνης.,

Η διακόσμηση του μπάνιου τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει δραματικά και πλέον το μπάνιο διακοσμείται κανονικά όπως και το υπόλοιπο σπίτι.,

Μικρά έργα τέχνης, ταπετσαρίες, φωτιστικά με διακριτικό και ατμοσφαιρικό φωτισμό είναι μερικά πράγματα που αποσπούν το βλέμμα και έτσι ο χώρος δεν φαίνεται τόσο μικρός όσο είναι στην πραγματικότητα.

Πηγή: spirossoulis.com

Διαφήμιση
TAGS:
#tip
#tips
#εικόνα
#καλοκαίρι
#καταστήματα
#σπίτι
#φρέσκα
#Φτιάξετε
#φωτισμός