Πεντανόστιμα τρουφάκια ινδοκάρυδου με ζαχαρούχο γάλα, με 3 βασικά υλικά και αν επιθυμείτεσύμφωνα με τις γεύσεις σας, μπορείτε να προσθέσετε, προαιρετικά, άλλα 2 υλικά. Μια Βραζιλιάνικη συνταγή (από εδώ) για υπέροχα τρουφάκια που είναι γνωστά στη Βραζιλία ως “ Brazilian Coconut Kisses” (Βραζιλιάνικα φιλιά ινδοκάρυδου)… Δοκιμάστε τα!!!
Υλικά συνταγής
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397 γρ.)
1 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο + 1/2 φλιτζάνι επιπλέον για επικάλυψη
3 κ.σ. βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου, 1 κ.σ. για το μείγμα + 1 κ.σ. για άλειμμα ταψιού + 1 κ.σ. για άλειμμα χεριών
Προαιρετικά: 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας και γαρίφαλα καρφάκια για διακόσμηση
Εκτέλεση συνταγής
Σε μια μέτρια, αντικολλητική κατσαρόλα τοποθετείτε το ζαχαρούχο γάλα, το 1 φλ. ινδοκάρυδο και το βούτυρο και τα ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα για 7 λ περίπου ή μέχρι να πήξει το μείγμα τόσο όσο να “ξεκολλάει” και να φαίνεται η βάση της κατσαρόλας όταν τη “ξύνετε” με τη ξύλινη κουτάλα.
Αφαιρείτε το μείγμα από τη φωτιά, προσθέτετε, προαιρετικά, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθεί. Στη συνέχεια βουτυρώνετε με τη 1 κ.σ. βούτυρο ένα ταψί, ρίχνετε μέσα το μείγμα και το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει και πήξει.
Σε ένα μεγάλο ρηχό πιάτο ρίχνετε το υπόλοιπο 1/2 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο. Βουτυρώνετε τα χέρια σας. Με ένα κουτάλι παίρνετε 1/2 κ.σ. τη φορά από τη ζύμη, πλάθετε μπαλάκια/τρουφάκια και στη συνέχεια τα “κυλάτε” για λίγο στο πιάτο με το ινδοκάρυδο για να καλυφθούν ελαφρώς. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να να τελειώσει η ζύμη και έχετε 26-28 μπαλάκια/τρουφάκια περίπου.
Προαιρετικά, τα τοποθετείτε σε χάρτινες μικρές θηκούλες και καρφώνετε στη κορυφή του καθενός από ένα γαρίφαλο.
Σημείωση: Τα τρουφάκια φυλάσσονται σε καθαρό αεροστεγές δοχείο έως και 2 ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου και για 4-6 ημέρες στο ψυγείο.