Μια συνταγή για ένα λαχταριστό σοκολατένιο γλύκισμα για τους λάτρεις της σοκολάτας. Υγρό κέικ σοκολάτας και γκανάς με γάλα καρύδας. Μπορείτε να το σερβίρετε σκέτο ή με μια μεγάλη μπάλα παγωτό και πραγματικά να το απολαύσετε.
Υλικά συνταγής
Για το κέικ:
75 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
85 γρ. κακάο σκόνη
200 ml βραστό νερό
150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
95 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
230 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
50 γρ. ζάχαρη μαύρη
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
250 ml γάλα καρύδας
Για τη γκανάς σοκολάτας-καρύδας:
125 ml γάλα καρύδας
150 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Εκτέλεση συνταγής
Βουτυρώνετε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος με διαστάσεις 20×30 εκ. και προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Για το κέικ: Βάζετε τη ψιλοκομμένη κουβερτούρα και το κακάο σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και ρίχνετε το βραστό νερό. Περιμένετε 1-2 λ και στη συνέχεια ανακατεύετε ζωηρά με ένα κουτάλι, μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ενωθούν καλά όλα τα υλικά. Αφήνετε το μείγμα στην άκρη.
Σε δεύτερο μπολ ενώνετε το αλεύρι με το μπέϊκιν πάουντερ και το αλάτι. Βάζετε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο μαζί με τα 2 είδη ζάχαρης και τα ανακατεύετε σε μέτρια ταχύτητα. Ρίχνετε τα αυγά ένα-ένα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και σχετικά σφιχτή κρέμα.
Χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ και προσθέτετε σταδιακά πρώτα το γάλα καρύδας και στη συνέχεια τη σοκολατένια κρέμα. Τέλος, αδειάζετε το μείγμα του αλευριού. Μόλις ενσωματωθεί και αυτό στο μείγμα, σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ.
Ρίχνουμε το μείγμα στο βουτυρωμένο σκεύος και ψήνετε το κέικ για 30-40 λ περίπου ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο του να βγαίνει με λίγα θρύμματα. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη γκανάς σοκολάτας-καρύδας: Βάζετε τη ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και ζεσταίνετε το γάλα καρύδας σε μία μικρή κατσαρόλα. Μόλις το γάλα φτάσει στο σημείο βρασμού, το αποσύρετε από τη φωτιά και το ρίχνετε στη κουβερτούρα. Περιμένουμε 1 λ και στη συνέχεια ανακατεύουμε ζωηρά με ένα κουτάλι μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ενωθούν τα 2 υλικά.
Αφήνετε τη γκανάς να κρυώσει για 10 λ και στη συνέχεια την απλώνετε στην επιφάνεια του κέικ.
Το βρήκαμε εδώ από αρχική πηγή εδώ