share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Χταπόδι με μαυροδάφνη και ζυμαρικό Στριφτό

Χταπόδι με μαυροδάφνη και ζυμαρικό Στριφτό

Ένα πεντανόστιμο νηστίσιμο και όχι μόνο, φαγητό. Μια συνταγή (από εδώ) για Χταπόδι με μαυροδάφνη με στριφτό ζυμαρικό. Πατροπαράδοτη υγιεινή και νόστιμη συνταγή.

Υλικά συνταγής

1 χταπόδι 1 κιλού περίπου

2 ξερά κρεμμύδια

1 κουτί ντοματάκια κονκασέ

1 κ.σ. τοματοπελτέ

1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη

1 ξύλο κανέλας

2 δαφνόφυλλα

2 αστεροειδείς γλυκάνισο

1/2 φλ. τσαγιού μαυροδάφνη

Διαφήμιση

1/2 φλ. τσαγιού χυμός πορτοκαλιού

7-8 κόκκοι πιπεριού

1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

500 γρ. ζυμαρικό στριφτό

αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Βάζετε το χταπόδι χωρίς να προσθέσετε νερό σε μέτρια φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και το αφήνετε να βράσει για 40 λ μέχρι να βγάλει τα υγρά του.

Το στραγγίζετε και το κόβετε σε μέτρια κομμάτια. Βάζετε στη κατσαρόλα το χταπόδι, το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τους κόκκους πιπεριού, τα δαφνόφυλλα, την κανέλα, τους αστεροειδείς και τα σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά.

Προσθέτετε τον χυμό πορτοκαλιού και την μαυροδάφνη, αφήνετε να βράσουν λίγα λεπτά και ρίχνετε τα ντοματάκια και αλατοπίπερο. Βράζετε για 1/2 ώρα τουλάχιστον ή μέχρις ότου το χταπόδι μαλακώσει αρκετά.

Βράζετε σε μπόλικο αλατισμένο νερό το ζυμαρικό σας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασία (προτιμήστε ελαφρώς “αλ τέντε”), το στραγγίζετε και το λαδώνετε. Το ανακατεύετε με το χταπόδι και σερβίρετε.

Πηγή

Διαφήμιση

logo