ΥΓΕΙΑ

Χρόνιος πόνος: Οι καλύτερες συμβουλές για ανακούφιση

Χρόνιος πόνος: Οι καλύτερες συμβουλές για ανακούφιση

Για τους ασθενείς που πάσχουν από χρόνιους πόνους, η ζωή μπορεί να γίνει ιδιαίτερα δύσκολη. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι τόσο σημαντικό να βρούμε τρόπους να ανακουφιστούμε και να μετριάσουμε την ισχύ του πόνου. Και έχουμε μερικές ιδέες που θα βοηθήσουν…

Χαλαρή γυμναστική

Δραστηριότητες μικρής έντασης, όπως το περπάτημα και η κολύμβηση θα σας ανακουφίσουν από ένα κομμάτι του πόνου, μπλοκάροντας άμεσα τα σημάδια πόνου που λαμβάνει ο εγκέφαλος. Ακόμα καλύτερο, η γυμναστική τεντώνει τους σφιγμένους μύες και αρθρώσεις, και θα σας βοηθήσει να αισθάνεστε καλύτερα—ακόμα κι αν, στην αρχή, ακόμα και η χαλαρή γυμναστική σας φαίνεται επίπονη.

Σωστές αναπνοές

Συγκεντρωθείτε στην αναπνοή σας όταν νιώθετε πόνο—μπορεί να σας βοηθήσει σημαντικά. Αυτό συμβαίνει επειδή, όταν πονάμε, έχουμε την τάση να παίρνουμε γρήγορες, ρηχές αναπνοές. Η σωστή κίνηση θα ήταν να αναπνέουμε βαθιά και αργά, ώστε να νιώσουμε ότι έχουμε τον έλεγχο της κατάστασης, και να προλάβουμε επιπλέον πιάσιμο των μυών μας, που θα επιδεινώσει τον πόνο.

Αντιμετωπίστε τα ψυχολογικά συμπτώματα

Ο χρόνιος πόνος πολύ συχνά μπορεί να φέρει χρόνια κόπωση, άγχος και κατάθλιψη. Και αυτά τα συμπτώματα επιδεινώνουν τον πόνο. Συνεπώς, αν αρχίσετε να νιώθετε πως η διάθεσή σας και η ψυχική σας υγεία επηρεάζονται άσχημα, ζητήστε βοήθεια.

Φτιάξτε τον ύπνο σας

Διαφήμιση

Μείνετε πιστοί σε μια ρουτίνα ύπνου, και φροντίστε να κοιμάστε αρκετές ώρες, καθώς η έλλειψη ύπνου θα κάνει τον πόνο πολύ χειρότερο. Όταν κοιμόμαστε, ο οργανισμός μας ξεκουράζεται και ανακτά τις δυνάμεις του.

Μιλήστε με φίλους και οικογένεια

Η τακτική επαφή με φίλους και οικογένεια έχει οφέλη για την υγεία μας, αλλά και κατά του πόνου. Ακόμα κι αν σας είναι δύσκολο να επισκεφθείτε εσείς, καλέστε κάποιον στο σπίτι σας ή μιλήστε στο τηλέφωνο.

Προσeξτε το αλκοόλ

Εκτός από το γεγονός ότι το αλκοόλ είναι τοξίνη, προκαλεί προβλήματα στον ύπνο, κάνοντας τους πόνους ακόμα χειρότερους.

Κόψτε το κάπνισμα

Ένα τσιγάρο μπορεί να σας κάνει να χαλαρώσετε και να ανακουφιστείτε από τον πόνο εκείνη την στιγμή, αλλά μακροπρόθεσμα, κάνει την κατάσταση χειρότερη. Καταστρέφει την σωστή κυκλοφορία του αίματος και σας βάζει σε κίνδυνο για πολλές παθήσεις που σχετίζονται με τους χρόνιους πόνους. Ζητήστε βοήθεια από τον γιατρό σας αν δεν μπορείτε να το κόψετε.

Αγαπήστε τον εαυτό σας

Προγραμματίστε την χαλάρωση στην καθημερινότητά σας, γιατί την έχετε ανάγκη. Είτε ένα χαλαρωτικό μασάζ, είτε λίγες ώρες ύπνου, είναι πάρα πολύ σημαντικό να ορίσετε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας και να μην αφήνετε κανέναν να σας ενοχλεί.

Πηγή
Διαφήμιση
TAGS:
#ανάγκη
#αναπνοή
#γυμναστική
#κάπνισμα
#κυκλοφορία
#οικογένεια
#οφέλη
#πόνο
#προβλήματα
#σπίτι
#τηλέφωνο
#υγεία
#Φτιάξτε
#χρόνο